Sport

2017.07.30. 19:45

Az Egis Körmend újabb nemzetközi sorozatban indul, hatodik légiós is érkezik

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy terveink szerint csapatunk, az Egis Körmend ebben a szezonban részese lesz az Alpok-Adria Kupa elnevezésű nemzetközi sorozatnak, amely a FIBA szabályai szerint rendezett megmérettetés.

Németh Zsolt

A sorozat szervezőivel hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni arról, hogy első magyar együttesként csapatunk elindulhat a környező országok csapatait felvonultató mezőnyben.

A legutóbbi kiírásban a következő együttesek voltak részesei a kupának:

Klosterneuburg Dukes, Traiskirchen Lions, Ece Bulls Kapfenberg, Helios Suns, KK Primorska, KK Rogaska, KK Sentjur, Zlatorog Laško, KK Osijek, KK Zabok, Kvarner 2010, MBK Komarno, Levicki Patrioti.

Természetesen indulási szándékunkról tájékoztattuk a hazai szövetséget, hiszen az MKOSZ hozzájárulása is szükséges ahhoz, hogy részesei lehessünk a mérkőzéssorozatnak. A szövetség illetékeseinek válaszát még várjuk, de bízunk abban, hogy nem lesz akadálya az októberben induló csoportküzdelmekben való szereplésünknek, amelyek kapcsán négy vagy öt hazai illetve idegenbeli mérkőzés vár csapatunkra. A folytatás ezek eredményességének lesz majd a függvénye.

Gasper Potocsnik, csapatunk vezetőedzője így nyilatkozott a döntés hátteréről:

– Amikor a sorozatra megkaptuk az invitálást, azonnal érdekesnek tűnt számunkra ez a kihívás. A következő szezonra készülve úgy látom, hogy hosszabb játékoskerettel számolhatok, mint az előző idényben, ezért úgy döntöttünk, hogy elindulunk ebben a sorozatban. A legfőbb célunk az, hogy a fiataljaink, akik esetleg a magyar bajnokságban vagy a kupában kevesebb lehetőséget kapnak, itt jóval több játékpercet tölthessenek a pályán, nemzetközi tapasztalatokat szerezve. Számunkra ebben a sorozatban ez lesz az első számú prioritás. Nem lesz könnyű három fronton helyt állnunk, de a fiataljaink fejlődése nagyon fontos, ezért határoztuk el, hogy bevállaljuk ezt a megmérettetést is.

Mivel az Alpok-Adria Kupában más a légiós szabály, mint hazai színtéren illetve a FIBA Europe Cup mezőnyében, ezért klubunk úgy döntött, hogy hatodik légióst hív a kerethez. Augusztus 9-én csatlakozik leendő társaihoz Sebastian Koch, aki sok körmendi kosárlabda szurkoló számára ismerős lehet a közeli Németújvárról, Güssingből.

A 201 centiméter magas Sebastian igazi kosaras családban nőtt fel, hiszen édesanyja sokak szerint minden idők legsikeresebb női kosárlabdázója volt Ausztriában, de édesapja is több csapatban megfordult, volt válogatott kosaras. (Klosterneuburg, Fürstenfeld, és természetesen Güssing)

Édesapja kiemelkedő elnöki munkájának köszönhető, hogy az osztrák kisváros csapata két bajnoki címet és egy osztrák kupát szerzett, illetve kétszer is továbbjutott a FIBA Europe Cup első csoportköréből, ami egyedülálló Ausztriában. Ezeket a sikereket jórészt hazai nevelésű játékosokkal érték el.

Mindennek részese volt Sebastian, aki a legutóbbi idényét kivéve, amikor Bécsben, a BC Hallmann Vienna együttesében játszott, végig a Güssing kosarasa volt, így nemzetközi kupatapasztalatokkal is rendelkezik.

Iskolázott, jó dobókészségű, megalkuvást nem ismerő játékos hírében áll, aki több poszton is használható, igazi csapatember. Azt várja tőle a klub szakmai vezetése, hogy a többszörös terhelések idején mindent tegyen meg azért, hogy az Alpok-Adria Kupán kívül is részese legyen a találkozókra nevezett keretnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!