Sport

2017.06.11. 15:15

Az éjjel véget ért Andorrában

ANDORRA LA VELLA - Történetének egyik legszégyenteljesebb vereségét szenvedte el világbajnoki selejtező mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott.

Pum András

A magyarok kezdtek jobban, de mivel különösebb elképzelés nélkül támadgattak, a hazaiak vérszemet kaptak. Egy kontra végén a 26. percben Rubió jobb oldali beadását Rebés nyolc méterről a bal sarokba fejelte (1-0). Négy perc múlva Eppel 12 méteres lövését védte bravúrral Gómes.

A magyar csapat csupán a második félidőre kapcsolt nagyobb fokozatba. Dzsudzsák és Nagy Dominik hibázott ziccerben, így a gyengén muzsikáló magyar csapat arcpirító vereséget szenvedett. A lefújás után a 600 magyar drukker tüntetett Gulácsiék ellen, levettette a mezt a játékosokkal.

Kleinheisler Lászlónak (szemben) gyakran két andorrai állta útját. A magyar válogatott csúfos vereséget szenvedett

A 79 ezer lakosú Andorra nemzeti csapata 1996-ban játszotta első hivatalos meccsét, pénteki volt az ötödik győzelme. Játékosai zöme a helyi bajnokságban és a spanyol ötödosztálynak megfelelő katalán ligában futballozik, többségük munka mellett. Az egy évvel ezelőtti Euró-pa-bajnoki slágerdal - az "Éjjel soha nem érhet véget" - úgy tűnik, Andorrában véget
ért.

Bernd Storck: - Ez blamázs, nem lehet megbocsátani, elnézést kérünk a csapat teljesítményéért.

A csoport további eredményei: Lettország-Portugália 0-3, Feröer-szigetek-Svájc 0-2. Az állás: 1. Svájc 18, 2. Portugália 15, 3. Magyarország 7, 4. Feröer 5, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!