Sport

2017.01.10. 20:00

Az éllovas a vendég - A veretlen Nanterre érkezik a körmendi katlanba

Körmend - Szerdán 18 órától a francia Nanterre 92 együttesét fogadja az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a FIBA Európa Kupa második csoportkörének negyedik versenynapján.

Németh Zsolt

A vendégek játékerejét mutatja, hogy a kupasorozat első körében veretlenül nyerték meg a csoportjukat, és a második csoportkör első felében sem találtak még legyőzőre. Ezt a hibátlan mérleget kellene elrontania a franciák mögött két győzelemmel és egy vereséggel az N csoport második helyén álló Körmendnek ahhoz, hogy akár a harmadik körbe is bejuthasson a kupában. Nem lesz könnyű dolguk Ferencz Csabáéknak, de hogy a küldetés azért nem teljesen reménytelen, azt az idegenbeli mérkőzés is mutatta. A piros-feketék gyenge kezdés után fel tudtak zárkózni, és négy perccel a vége előtt már csak hárompontos hátrányban voltak, de ekkor jött Parrish Petty faultja és vitatható technikaija, ami után ő kipontozódott, a franciák pedig behúzták a mérkőzést. Ez a találkozó volt az első az Egis Körmend kispadján az új vezetőedző, Gasper Potocsnik számára, aki két nappal korábban látta először új csapatát.

- Nem volt könnyű helyzet a számomra, hiszen nem ismertük egymást, ráadásul egyedül voltam a padon, hiszen a másodedző, Hencsey Tamás egészségügyi problémája miatt nem tudott velünk tartani - mondta Potocsnik. - Az első edzésem másnapján útra keltünk, nem igazán tudtunk közös munkát végezni, ráadásul egy ilyen erős csapathoz kellett mennünk. De azóta eltelt majdnem egy hónap, és úgy látom, hogy más szinten tudunk kosarazni, mint akkor. Örülök annak, hogy újra játszhatunk velük, nagyon fontos találkozó lesz ez a számunkra!

A Vasas elleni bajnokin az is megesett, hogy a körmendiek mind az öt légiósa - Parrish Petty (34), Jordan Loveridge (21), Lenzelle Smith (32), Terry Allen (7), és Sterling Gibbs (10) a kispadról szurkolt társainak. A Nanterre ellen nagy szükség lesz a tudásukra Fotó: Szendi Péter

Akkor, december 14-én tíz ponttal nyertek a franciák (87-77). Most egy esetleges hazai siker, különösen tíz pont feletti, komoly továbbjutási reményeket teremtene a Körmend számára.

- A francia bajnokság egyik topcsapata a Nanterre, amely még nem kapott ki a FIBA-kupában. Ez tisztán mutatja az erejét - folytatta a piros-feketék vezetőedzője. - Nyilván a kívülállók számára a vendégcsapat az esélyese a találkozónak. De ha mi a legjobbunkat nyújtjuk, akkor megtalálhatjuk a módját a sikernek. Nyugodtnak kell maradnunk, nyomás nélkül kell a pályára lépnünk. Most mi játszunk itthon a remek szurkolótáborunk támogatásával. Nagyon technikás, atletikus csapat jön hozzánk, amelyik nagyon gyors játékra képes. Ezért okosan kell kosárlabdáznunk. Ha lesz esélyünk gyors indításra, akkor élünk a lehetőséggel, de kapkodnunk nem szabad. A jó védekezés alapkövetelmény a győzelmi esélyhez, amiért mindent meg fogunk tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!