Sport

2015.02.28. 10:00

Az elmúlt év legjobb bokszbírója

A kőszegi Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület munkatársát, Finesz Ernőt választották az elmúlt év legjobb bokszbírójának.

Tóth Gábor

Az idén is megrendezte a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az országos bokszbált a fővárosban. A nagyszabású rendezvényen a hagyományoknak megfelelően díjazták az előző évben kimagasló teljesítményt elért edzőket, versenyzőket, vezetőket, bírókat. A 2014-es esztendő legjobb bírójának járó különdíjat a kőszegi Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület munkatársa, Finesz Ernő vehette át a Danubius Hotel Arénában megtartott rendezvényen.

- Meglepődtem az elismerésen, de nagyon jól esett, megtisztelve érzem magam fogalmazott a 38 esztendős Finesz Ernő. Ugyanakkor ez a díj nem csak az enyém, sokaknak kell köszönetet mondanom, hogy idáig eljutottam, többek között a családomnak, edzőtársaimnak, bírókollégáknak, a bíróbizottság elnökének, Nacsa Józsefnek és a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének, Csötönyi Sándornak. Egyébként magam is ökölvívó voltam, mint minden kőszegivel, velem is Nemes Emil, Csingi bácsi szerettette meg a sportágat. 2008-ban csatlakoztam a Fitt-Boksz stábjához edzőként, a bírói vizsgát pedig 2011-ben tettem le. Nemcsak Magyarországon bíráskodom, hanem külföldön is. Tavaly például ott voltam bíróként a szófiai Európa-bajnokságon, idén pedig az egyik legrangosabb honi nemzetközi tornán, a Bocskai emlékversenyen a versenybizottság elnökeként dolgoztam. Egyébként a mai napig a bíráskodással párhuzamosan edzősködöm is a Fitt-Boksznál szeretnék edzőként is olyan sikereket elérni, mint bíróként. Van civil munkám, nem a bokszból élek, de minden szabadidőmet az ökölvívás tölti ki - zárta szavait Finesz Ernő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!