Sport

2013.09.10. 14:58

Az emlékmeccsen nyert a Körmend

Sopron, Körmend - Első felkészülési mérkőzését magabiztosan nyerte meg a BC Körmend kosárlabdacsapata a B-csoportos SMAFC ellen. A hétvégén a hazai rendezésű Mogyorósy Szilárd emléktornán játszik a csapat.

Horváth Erika

SMAFC-NYME–BC Körmend 58-83 (11-29, 16-17, 18-24, 13-13)

Sopron, férfi kosárlabda-mérkőzés Mogyorósy Szilárd emlékére, vezette: Czeglédy, Major.

Körmend: Moore 14, Fears 4, Fodor 5/3,Török 20, Grebenár 3. Csere: Sömenek 6/6, Kusnyer –, Kutasi 3/3, Sonyák 3, Farkas 8, Ferencz 17/12. Edző: Hencsey Tamás.

A SMAFC legjobb dobói: Czukor 15/6, Balogh 9.

Török Roland volt a körmendiek legeredményesebbje. Fotó: Szendi Péter

Hétfőn este Sopronban vendégeskedett a Körmend – idén is találkozott egy mérkőzés erejéig a két csapat, amelyben játszott a 2004-ben tragikus módon elhunyt kosaras, Mogyorósy Szilárd.

Az első negyedben 18-0-ra húzott el a vasi alakulat – amelyben hasfalhúzódása miatt nem lépett pályára a már szerződtetett montenegrói center, Zsarko Rakocsevics. Ennek az előnynek köszönhetően magabiztosan nyerték a mérkőzést is a folytatásban már kevésbé lendületes a vasiak.

– Ennek a mérkőzésnek a lényege a Mogyorósy Szilárdra – aki nekem is jó barátom volt – való emlékezés. A soproni egy B-csoportos, fiatal csapat, amely ellen nagyon jól kezdtünk és nagy előnyre tettünk szert – mondta a mérkőzésről Hencsey Tamás vezetőedző. – Utána viszont kiengedtünk, és már vissza sem tért a kezdeti ritmusunk. Sokan kérdezik, hogy mi a helyzet az amerikai légiósjelöltjeinkkel. Magam is kíváncsian várom a hétvégi Mogyorósy Szilárd emléktornát, amikor a felkészülés során először játszunk olyan csapatokkal, akikkel egy „súlycsoportba" tartozunk. A három mérkőzés után már tisdztább lehet a helyzet azzal kapcsolatban is, hogy ők mit tudnak, és azzal is, hogy a csapat hol tart a munkában.

A péntektől vasárnapig tartó Mogyorósy Szilárd emléktornán a házigazda Körmend mellett az Atomerőmű SE, az UBSC Güssing Knights és a Fürstenfeld Phanters vesz részt.

A program

Szeptember 13., péntek, 17.00: Atom–Güssing. 19.00: Körmend–Fürstenfeld. 14., szombat, 17.00: Fürstenfeld–Güssing. 19.00: Körmend–Atom. 15., vasárnap, 17.00: Atom–Fürstenfeld. 19.00: Körmend–Güssing.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!