Sport

2017.04.07. 17:06

Az NB I-ben maradásért játszik a Haladás

Megyei körkép - Az NB I-ben maradásért játszik a hétvégén a Haladás VSE-Infraplan ötszörös bronzérmes sakkcsapata.

Horváth Erika

Zárófordulóikhoz érkeztek az NB-s sakkcsapatbajnokságok. Az 1999 óta folyamatosan NB I-es, ötszörös - tavaly is - bronzérmes Haladás VSE a bennmaradásért játszik az utolsó két fordulóban, amelyet közös helyszínen, a Benczúr Hotel Budapestben rendeznek meg szombaton (15.00) és vasárnap (10.00) az NB I. tíz csapata számára.

A táblázat nyolcadik helyén álló HVSE-Infraplan együttese szombaton az éllovas Nagykanizsával, vasárnap a hetedik Makóval találkozik. Mint Pergel László, a szombathelyiek csapatvezetője elmondta, nem lesz könnyű dolguk, mert a Bundesliga-forduló miatt erősen tartalékosak lesznek.

A Nagykanizsa ellen tisztes helytállást vár az együttestől, a Makó ellen pedig döntetlenközeli eredményt. - Ha a két nap során 10,5-11 pontot sikerülne begyűjteni, akkor elkerülhetnénk a két kieső helyet. Persze sok múlik a kiesés elkerüléséért harcoló riválisok eredményén is - mondta Pergel László.

Az NB I. állása az utolsó két forduló előtt:

1. Nagykanizsa 60 pont, 2. DVTK 52, 3. Paks 46,5, 4. Dunaharaszti 40, 5. Pénzügyőr 39,5, 6. Kőbánya 39, 7. Makó 38,5, 8. Haladás VSE-Infraplan 38, 9. Honvéd 34, 10. Zalaegerszeg 32,5.

A legutolsó fordulók következnek az alacsonyabb osztályú bajnokságokban is. Az NB I. Charousek csoportjában a Haladás II. második helyét nem fenyegeti veszély. A Szentgotthárd-Alsószölnöknek másfél pontos lemaradása van a harmadik Nagykanizsa II-vel szemben. Mindkét csapat a tabella alsóbb régiójába tartozó csapattal találkozik: a jelenleg negyedik vasiak hazai környezetben (Szentgotthárd, Hotel Lipa, vasárnap, 11.30) a hetedik Pénzügyőr ellen ülnek asztalhoz. Az NB II. Széchenyi csoportjában szereplő csapat közül már csak a most nyolcadik Sárvár SC helyezése módosulhat. A Haladás III. már biztosan harmadik, az Arborétum Herény pedig már nem tud elmozdulni az utolsó helyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!