Sport

2016.09.23. 19:55

Az újonc Gyirmótot fogadja a Hali

Szombathely, Sopron - A labdarúgó NB I. 11. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a 3. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 10. Gyirmót FC Győrt fogadja Sopronban.

Pum András

Az újonc gyirmótiak gyenge kezdés - hat meccsen két döntetlen, négy vereség - után belelendültek, az utóbbi négy meccsükből kettőt megnyertek, kettőn döntetlenre végeztek. Ezeken a találkozókon két gólt szereztek, de egyet sem kaptak. Úgy fest tehát, megszokták az NB I. légkörét Urbányi István vezetőedző tanítványai.

Persze nem csak a gyirmótiak, a Haladás formája is felfelé ível, a korábbi négyes győzelmi széria után a Videotontól kikaptak a zöld-fehérek, ám egy hete 1-0-ra verték a listavezető Vasast, majd szerdán 1-1-es döntetlenre végeztek az Újpest vendégeként.

A Haladás kapusa, Rózsa Dániel biztos pont. Az Újpest elleni meccsen több nagy védése is akadt
Fotó: Unger Tamás

- Éreztem a szezon elején, hogy előbb-utóbb összeáll a Gyirmót, meg is néztem, mikor játszunk velük - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Noha egyelőre csak utolsó előtti a tabellán ellenfelünk, az előbb említettek miatt nagyon nehéz meccsre számítok. Stabilizálódott a védelmük, amelyhez valamelyest mi is hozzájárultunk Jancsó András kölcsönadásával. Mellette a szerb Bojovics is roppant stabil bekk, a támadószekcióban pedig Csiki, Filkor és Sallói meghatározó és kapura is veszélyes futballista. Ami bennünket illet, sokat kivett a fiúkból az elmúlt két hajtós meccs, de ha majd fáradnak is, a szívük, a jó mentalitásuk viszi őket előre. Fontos, hogy nagyon stabilan védekezzünk, elöl pedig be kell rúgni adódó helyzeteinket. Nagy csatára van kilátás, a győzelmek hatására a gyirmótiak önbizalma megjött. De a háromhetes bajnoki szünet előtt mindenképpen nyerni akarunk. Király, Jánvári, Calvente, Gaál sérült, Jagodics lábadozik.

Összeállítás: Rózsa - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács L., Iszlai - Németh M., Rácz, Halmosi - Williams.

A mérkőzést a 18 éven aluliak ingyen tekinthetik meg.

Az NB I. további programja, szombat, 18.00: Vasas-Mezőkövesd, Paks-MTK, Honvéd-Videoton, Diósgyőr-DVSC (TV: M4 Sport). 20.30: FTC-Újpest (TV: M4 Sport).

Címkék#Haladás FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!