Sport

2015.09.04. 17:19

Az újonc otthonában - Az egy pontra hajt a Viktória női csapata

Szombathely - Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában vasárnap 14 órás kezdéssel az újonc Kóka vendége lesz a Viktória-Trend Optika FC.

Pum András

Egyelőre nehéz felmérni az újonc Pest megyei gárda erejét, lévén, hogy csupán két meccsen van túl (Az FTC elleni idénnyitót elhalasztotta). A Kóka 2-0-ra nyert Szegeden, majd 3-1-re kikapott az Astra vendégeként a Viktória elleni meccsük lesz tehát az első hazai találkozója. A szombathelyiek két papírforma-vereséget szenvedtek FTC 2-6, MTK 2-7 és 1-0-ra győztek a Femina otthonában. Nehéz megjósolni az esélyeket.

Heike Manhart jó játékára és a góljaira szükség lenne Fotó: Unger Tamás

- Az FTC U21-es játékosira épül a kókai együttes, gyakorlatilag a fővárosiak fiókcsapata - mondta Bánfalvi Attila, a Viktória-Trend Optika FC edzője. - Eddig két szoros mérkőzést játszottak, egy sokat futó, fiatal, lendületes gárda. A malmunkra hajthatja a vizet, hogy ellenünk vívják első hazai bajnokijukat, mindenáron nyerni akarnak majd, könnyen elviheti őket a hév, ami kapkodáshoz, és talán hibázáshoz vezethet. Nekünk mostantól a hazai meccseinket kell behúznunk így nincs rajtunk győzelmi kényszer, az egy ponttal már elégedett lennék. Persze ahhoz, hogy a felsőházba jussunk, idegenbeli sikerekre is szükségünk van. Ferencsik Evelin sérült, Vörös Viktória már edzésbe állt, de még nem bevethető.

Összeállítás: Bíró - Szakonyi, Kun, Balogh, Magyar - Harsányi, Csidei, Manhart - Rózsa, Siklér, Magyarics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!