Sport

2015.01.27. 12:25

Bajnok lett a KLSE-Rum Takarék, harmadik a Körmend

Hévíz - A KLSE-Rum Takarék gárdája bajnokként, az Öregedő Körmendiek együttese pedig bronzéremmel tért haza a Hévízen rendezett, öregfiúknak kiírt kispályás labdarúgótornáról.

Tóth Gábor

A vasi öregfiúk hagyományosan jól szerepelnek a komoly gárdákat felvonultató (ZTE, Keszthely, BKV Előre, Hévíz, Oroszlány, Komló, Lenti) tradicionális hévízi teremfocitornán az elmúlt szombaton, a 14. Öreg Gólyák Kupán sem volt ez másként.

A mezőny két vasi gárdája, a KLSE és a Körmend is csoportmásodikként jutott a legjobb nyolc közé, az egyenes kieséses szakaszba. A folytatásban a körmendiek 0-0 után hetesekkel verték a Lentit, míg a KLSE 2-0 arányban bizonyult jobbnak a ZTE-Keszthelynél. Az elődöntőben a Körmend ismét 0-0-t játszott, ám a Hévíz jobban rúgta a heteseket. A másik ágon a KLSE 5-0-ra gázolta el az addig veretlen BKV Előrét. A Körmend nem változtatott a sormintán a bronzmeccsen is 0-0-ra végzett, végül hetesekkel legyűrte a BKV-t. A döntőben aztán Héra Zsolt két góljával a KLSE-RumTakarék 2-1-re verte a Hévíz csapatát.

A pályán ellenfelek, amúgy barátok. Együtt a két dobogós vasi csapat, a KLSE-Rum Takarék és az Öregedő Körmendiek gárdája Fotó: Benke László

Végeredmény: 1. KLSE-Rum Takarék (Horváth Csaba, Karda Zoltán, Maurer Tibor, Jáger László, Catomio János, Wanek Rudolf, Steiner Zsolt, Héra Zsolt, Kriston Attila, Palotai Zoltán), 2. Hévíz, 3. Öregedő Körmendiek (Korpics Tibor, Elekes Zoltán, Lengyel János, Bartakovics Gábor, Buti Tibor, Kalamár Zoltán, Tóth László, Vaspöri Zoltán, Hevesi János, Baranyai Sándor), 4. BKV Előre.

A KLSE-Rum Takarék gárdája a bajnoki cím mellé két különdíjat is hazahozott: Kriston Attila lett a gólkirály, Héra Zsolt pedig a legjobb mezőnyjátékos.

Érdekesség, hogy tavaly házi döntőt vívott a két vasi gárda, akkor a Körmend nyert, a KLSE pedig második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!