Sport

2016.05.02. 19:10

Bajnoki címet ünnepelt a HVSE/VSA

Szombathely - Már a nyugati csoport bajnokaként lépett pályára a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia NB II-es női röplabdacsapata a zárófordulóban. A fölényes sikert ünneplés és éremosztás követte.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Szent Benedek-Balatonfüred 3:0 (16, 17, 15).

- Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

HVSE/VSA: Horváth D., Végh, Fazekas, Tóth Zs., Kiss B., Bokor. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Varga N., Dancsecs, Magyar, Dabronaki, Varga R., Pászthory. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Bár az első helyezett a harmadikkal találkozott, tétje már nem volt a rangadónak. Hacsak az nem, hogy a már bajnok szombathelyiek helyezésüknek megfelelő játékkal és győzelemmel vezessék fel a találkozót követő ünnepi perceket. Bár a helyszín, az Arena Savaria hatalmas tere a hazai csapat számára is szokatlan volt, felpörögve, a törzsszurkolók biztatása mellett könnyedén szereztek hatpontos előnyt. Az idény végére erősen megfogyatkozott, rutinos játékosokból álló fürediek a játszma közepére valamelyest felzárkóztak, de egy újabb lendülettel Tóth Zsuzsanna vezérletével simán nyerték a szettet a szombathelyiek (25-15). Az elsőt, majd a másodikat (25-17) és a harmadikat (25-15) is - 60 perc alatt. Még úgy sem torpantak meg, hogy Mucsi Péter minden játékosának lehetőséget adott.

Dr. Mucsi Péter: - Az volt a célunk, hogy gyakoroljunk a Palota elleni osztályozóra, illetve, hogy önfeledt örömjáték legyen és mindenki pályára lépjen. Gratulálok a lányoknak az egész éves teljesítményükhöz.

Nagyon szoros szurkolók-csapat kapcsolatról árulkodtak az ünneplés percei. Volt Bajnokcsapat! felirat a nézőtéren, torta tűzijátékkal, pezsgőzés, szurkolók megajándékozása... Amit az éremátadás követett. Szombathely városa részéről dr. Takácsné dr. Tenki Mária, a Magyar Röplabda Szövetség képviseletében Mezei Zoltán adta át a jól megérdemelt aranyérmeket a HVSE/VSA két csapatának is. Először a junioroknak, akik veretlenül, toronymagasan nyerték a korosztályos bajnokságot, majd a felnőtt együttes tagjainak. Igazán örömteli, hogy csupán öten kaptak egy aranyat - a csapat nagy része tehát most bontakozó fiatalokból áll. A felnőtt csapat tagjai: Tóth Zsuzsanna, Fazekas Szilvia, Varga Nikolett, Kiss Brigitta, Simon Judit, Petre Andrea, Bokor Laura, Dabronaki Emese, Dancsecs Nikolett, Demény Laura, Demény Liza, Farkas Barbara, Horváth Dóra, Pászthory Júlia, Magyar Liza, Végh Júlia, Varga Réka, Zoltán Anna, Az ünneplésből ezzel elég is volt, hiszen egy nagyon fontos párharc még hátra van: az osztályozó az NB I-be jutásért. A keleti csoport veretlen bajnokával, a Palota RSC-vel; május 8-án idegenben, 14-én pedig itthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!