Bajnoki dicséret - Jól sikerült az I. Ifjúsági Vízilabda Karnevál

2017. július 17., 23:40 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY Az I. Ifjúsági Vízilabda Karnevál két díszvendége, Szécsi Zoltán és Varga Dániel dicsérte a rendezvényt, és örülnek, hogy az AVUS feljutott az OB I-be.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hagyományteremtő szándékkal rendezett I. nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Karneválra a hazai együttesek mellett külföldről Spanyolországból, Finnországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból érkeztek csapatok. Az U13-as és U17-es korosztályt egyaránt a spanyol Be Water My Friend barcelonai régióválogatott nyerte, de az aligátorok sem maradtak elismerés nélkül. Az U13-asoknál a gólkirály Prácser Botond, a legjobb kapus Antoni Barnabás lett. A díjakat többek között a torna két díszvendége, a korábbi háromszoros olimpia bajnok, jelenleg az OB I-es Kaposvár edzője, Szécsi Zoltán és az FTC egyszeres olimpia arany-érmes játékosa, a válogatottságtól tavaszal visszavonuló Varga Dániel adta át. Szécsi csapatával a felsőházat célozza meg az ősszel induló bajnokságban, míg Vargának 1998 óta először szabad a nyara, ezt kihasználva regeneráló edzéseket végez, hogy a felkészülés kezdetére teljesen rendbe jöjjön sérülése.

Varga Dániel számára szimpatikus, hogy az AVUS OB I-es csapata a jövőben is saját fiataljaira támaszkodik Fotó: Unger Tamás

- Minden utánpótlás- és felnőtt-torna hasznos, fontos, hogy éles helyzetekben edződjenek a fiatalok, szokják a terhet - mondta Szécsi Zoltán. - Nagyon szerencsések, akik egy ilyen tornán részt vehetnek. Hogy mást ne mondjak: akad, aki tétmeccsen csak felnőttkorban jut el egy ötméterespárbajig, nem úgy, mint például a szombathelyi viadalon részt vevők. Örömteli, hogy nemcsak utánpótlásszinten, hanem a felnőtteknél is jól teljesít az AVUS, és feljutott az OB I-be. A magyar vízilabdának az lenne a jó, ha valamennyi megyeszékhelynek, amelynek ilyen szép uszodája van, első osztályú csapata lenne. Egészségesebb, hogy nem csak keleten, hanem nyugaton is vannak már első ligás csapatok. Pécs, Kaposvár és Tatabánya után újabb dunántúli városnak sikerült feljutnia, bízom abban, hogy az aligátorok megvetik a lábukat, és stabil csapattá válnak az OB I-ben. Hozzáteszem: óriási a különbség az első és a másodosztály között, nem lesz egyszerű dolga az AVUS-nak. Ami a vizes világbajnokságot illeti, egy világversenyen a dobogó szép eredmény, de idehaza nyerni kellene. Valamennyi csapat fiatalított, ezért nem annyira acélosak a riválisok, a szerbek ugyan erősebbek, őket viszont sokáig el tudjuk kerülni.

Szécsi Zoltán szerint remek kezdeményezés az Ifjúsági Vízilabda Karnevál

- Egy ilyen torna olyan élményt, motivációt ad a gyerekeknek, ami későbbi pályafutásukra is jótékony hatással lehet - jelezte Varga Dániel. - Remek ötlet volt megrendezni a viadalt. Örülök annak is, hogy ebből a régióból egy újabb vidéki csapat, az AVUS is feljutott az OB I-be. Szimpatikusak a tervek, beszélgettem Juhász Tibor elnök úrral és Vincze Balázs szakmai igazgatóval, mindketten hangsúlyozták: alapvetően a helyi utánpótlásra támaszkodnak, és fokozatosan építik a jövő csapatát. A vizes világbajnokságon vagy elsőként, vagy másodikként, de valahogy eljut a válogatott a negyeddöntőig. A forma és az önbizalom szempontjából fontosak a csoportmeccsek is, de igazán majd az egyenes kieséses szakaszban kell jól játszani.

Pum András

2017. július 17., 23:40 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...