Sport

2016.05.06. 14:58

Vívás: Bajnokok Eb-főpróbája

Szombathely - A vasi megyeszékhelyen zárták a felkészülésüket a hétvégi nagy-britanniai veterán csapat vívó Európa-bajnokságon résztvevő brit és magyar férfi tőrválogatott tagjai.

Horváth Erika

Az elmúlt szombaton a Nagy Lajos Gimnázium tornatermében találkozott a brit és magyar veterán férfi tőrválogatott, a Szombathelyi Vívóakadémia szervezte meg a barátságos találkozót. A két csapatban szenior világ- és Európa-bajnokok is pástra léptek - mindkét gárda a világ élvonalába tartozik. Ezt itt is bebizonyították, élvezetes, kemény asszókat vívtak.

Paul Wedge egyéniben és csapatban is Európa- és világbajnok, a britek vezéralakja. John Troiani egyéniben Eb-arany- és vb-bronzérmes, csapatban világbajnok - ő családi kötődései okán rendszeresen látogat el Szombathelyre, a helyi veterán tőrözőkhöz pedig régi barátság fűzi - nagy örömmel jött el az Európa-bajnokság előtt is.

A találkozó résztvevői emlékérmet is kaptak. Állnak (balról): Varga Péter, John Troiano, Richard Sage, Gerry Gajadharsingh, Babós Csaba, Málics Róbert. Elöl: Paul Wedge, Csák Attila, Péntek Tamás. Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

Magyar részről Csák Attila egyéni Európa- és csapat világbajnok, válogatottunk kapitánya. A csapatvilágbajnok szombathelyi Péntek Tamás, a találkozó főszervezője elmondta, hogy a világ senior vívása rohamosan fejlődik. Egyre nagyobb az igény, hogy színvonalas környezetben, kellemes programokkal színesített találkozókon mérjék össze tudásukat, baráti hangulatban találkozzanak egymással a régi ellenfelek, a vívás örök elkötelezettjei. „Reményeink szerint Szombathelyen hamarosan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy nemzetközi résztvevőket felvonultató, rangos vívó sportesemények helyszíne lehessen" - tette hozzá.

Az Eb csütörtökön kezdődött Medway-ben és vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!