Sport

2012.03.06. 22:38

Bajnokok Ligája: Arsenal vs. AC Milan

Az Arsenal nem sok eséllyel lépett pályára az AC Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján.

Nánási Regina

Arsene Wenger 5 százalék esélyt adott csapatának a továbbjutásra, miután a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén 4-0-ás előnyhöz jutott az AC Milan csapata. Azért nem voltak hitetlenek az angolok.

És nem is hiába. A 7. percben gólt lőttek. Ehhez persze kellett az AC Milan védőinek könnyelműsége, miután Koscielny egyedül maradt, és négy méterrel a kaputól a jobb alsóba fejelt.

Koscielny fejese - 1-0

A milánosok biccentettek egyet, "nem baj, még van így is három gól előnyünk", aztán kaptak még egyet. A 26. percben Rosickyhez került a labda, aki 14 méterről ki is lőtte a bal alsót.

Rosicky gólja - 2-0

A 42. percben 11-eshez jutott az Arsenal. Mesbah és Nocerino közé szorult Oxlade-Chembarlein, aki nagyot esett a 16-oson belül. Ezért büntetőt ítélt a játékvezető. Van Persie állt a 11-es ponthoz, és higgadtan belőtte a labdát a kapuba.

Van Persie 11-es gólja - 3-0

A második félidőben tovább támadt az Arsenal. Így három góllal már nagyobb volt a remény a továbbjutásra.

Akadt is hatalmas helyzet: előbb Gervinho lövését védte Abbiati, majd a kipattanóra lecsapott Van Persie, de ezt is hárította a kapus.

A másik oldalon is volt egy óriási helyzet: Nocerino hat méterről nem tudott betalálni. Ibrahimovicnak is voltak kapura lövései, de egy sem ment be.

Az Arsenal ereje elfogyott a meccs végére. Thierry Henry oda sem mert nézni. A bíró három perc hosszabbítás után lefújta a meccset. Maradt a 3-0, összesítésben ez 3-4-et jelentett, így az Arsenal kiesett, az AC Milan pedig továbbjutott.

A másik meccs:

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 2-0 (1-0)

Gól: Pereira (45.), Oliveira (93.)

Továbbjutott: a Benfica, 4-3-as összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!