Sport

2013.05.27. 18:38

Bakos Bálint előválogatót nyert

A junior és kadet párbajtőrözők második válogatóversenyén mindkét korosztályban remekelt Bakos Bálint, a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője – a kadeteknél aranyérmes lett.

Horváth Erika

A kadet fiúk 48 fős mezőnyében Bakos Bálint nem kezdett jól. A selejtező körben csupán egyszer nyert, csak tusarányon múlott, hogy egyáltalán – utolsóként – felkerült a táblára. De onnan már meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A 32-be jutásért Kukucskát (Veresegyháza) verte 15:8-ra, innen vigaszágas tábla volt.

Két veresegyházi versenyző, Sándor (15:5) és Dénes (15:3), majd az érdi Szabó (15:5) legyőzésével már a nyolcas döntőben tudhatta magát. A negyeddöntőben Heinert (Miskolc) 15:9-re, az elődöntőben Dudást (BVSC) 15:11-re verte. A fináléban pedig Siklósinál (Balaton) is jobbnak bizonyult 15:13-ra. A ranglistán Patócs Zsolt tanítványa Siklósival holtversenyben áll az élen.

A junior mezőny 66 indulót számlált. A Szombathelyi Vívóakadémia öt versenyzője közül szintén csak Bakos Bálint jutott a legjobb nyolc közé. Ezúttal veretlenül zárta a kört, a 32-be kiemeltként került. Ott legyőzte Gosulyt (BVSC) 15:8-ra, Sáfárt (Balaton) 15:11-re, de Hamarral (BVSC) már nem bírt (13:15).

A vigaszágról viszont éppen klubtársa, Győrffy Kristóf 15:9-es legyőzésével bejutott a nyolc közé. A negyeddöntőbe kerüléstől a későbbi győztes pécsi Berta ütötte el Bakos Bálintot (9:15), aki végeredményben az idősebb korosztályban a hetedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!