Sport

2015.10.02. 18:07

Bakos Bálint harmadik

Tapolca - Egy érmes és még három nyolcadik helyezést szereztek a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözői a junior és kadet válogatóversenyén.

Horváth Erika

A junior fiúk 78 fős mezőnyében lépett pástra a szombathelyiek két korosztályos Eb-érmese, Bakos Bálint és Bende Bence (utóbbi kadet vb-bronzérmes is). Patócs Zsolt tanítványainak egymás ellen is kellett vívnia. Meglepetésre a fiatalabb Bence nyert, aki ezzel a 24 közé jutott, Bálintnak pedig a vigaszágon kellett folytatnia. Bende Bence további két sikerrel, Bakos Bálint négy győzelemmel ért a nyolc közé, ahol ismét egymással vívtak ezúttal Bakos nyert 15-9-re. Az elődöntőben vizont nagy csatában kikapott, így bronzérmes lett (ezzel a junior ranglistán megerősítette az első helyét), Bende pedig a nyolcadik helyen zárt.

A szombathelyiek két junior nyolcas döntőse balról Bakos Bálint, jobbról Bende Bence edzőjükkel, Patócs Zsolttal
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A kadet fiúk (67 induló) között a három szombathelyiből Bende Bence menetelt a legtovább, a nyolcaddöntőben maradt csak alul. Ám a vigaszágon nyerni tudott, bejutott a nyolc közé. Ott viszont a ranglistaelső vasasos Nagy Dávidtól kikapott, ezzel a nyolcadik helyenvégzett.

A lányoknál 63-an léptek pástra, elhúzódó sérülése után újra csatába szállt Szabó Viktória is. Ha az állóképessége még nem is a régi, nagyszerűen sikerült a visszatérése. A csoportkörök után a főtábláról egy győzelemmel bejutott a 32 közé, utána viszont egy szoros asszót elveszített. A vigaszágra kényszerült, ahonnan sorozatban elért három győzelmével a nyolc közé ért. A négybe viszont már nem kikapott a későbbi ezüstérmes békéscsabai Pertlitől. Szabó Viktória is nyolcadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!