Sport

2015.04.23. 13:44

Bakos Bálint kilencedik az Eb-n

A hazai felnőtt válogatón elért sikere után nemzetközi porondon is bizonyított Bakos Bálint.

Unger Tamás

A Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője kilencedik lett az U23-as Európa-bajnokságon.

Az olaszországi U23-as vívó Európa-bajnokság férfi párbajtőrversenyének 24 országból 71 egyéni indulója volt. Ebből a négy a magyar, köztük a szombathelyi Bakos Bálint. Patócs Zsolt tanítványa a jövő kedden ünnepelheti 18. születésnapját.

Bakos Bálint az idősebbek között is letette a névjegyét. Fotó: Unger Tamás

Bálint nagyszerűen kezdett, hiszen csoportjában mind a négy mérkőzését megnyerte, és 3. kiemeltként került a 64-es táblára. Így a 32 közé jutásért nem kellett vívnia. Bejutott a 16 közé is, miután a 22 éves horvát Ivan Lovricot 15-9-re legyőzte. A nyolcba viszont már nem került be: 15-8-ra kikapott az utolsó éves Kasper Roslandertől. Mint Patócs Zsolttól megtudtuk, a kétméteres finn mellett Bálint egy vékony akácfácskának tűnt. Bakos Bálint végül a kilencedik helyen zárt, és ez ebben a mezőnyben igazán bravúros szereplésnek számít. Egy magyar jutott a nyolcba, a 21 éves Berta Dániel, aki a hatodik helyet szerezte meg.

Pénteken rendezik meg a párbajtőrözők csapatversenyét Vicenzában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!