Sport

2016.05.27. 16:21

Bakos bronzérmes - válogatóztak a szombathelyi párbajtőrözők

Bakos Bálint bronzérmet szerzett a junior fiú párbajtőrözők válogatóversenyén, de klubtársa, Bende Bence is bejutott a nyolcas döntőbe.

Horváth Erika

Két korosztályban rendeztek párbajtőrválogatót. A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői a junioroknál végeztek az élmezőnyben. A fiúknál 77-en léptek pástra, köztük három Patócs Zsolt-tanítvány. A két korosztályos válogatott a 64-es táblára felkerülve folytatta a menetelést, a csapatban idén Eb-aranyat és vb-ezüstöt is szerző Bakos Bálint Szappanost (MTK) 15-4-re, Szabó Illést (Honvéd) 15-6-ra, Keszthelyit (AVA) 15-14-re győzte le. Három győzelemmel folytatta a kadet csapattal Európa-bajnok Bende Bence is, előbb a BVSC-s Sipost 15-6-ra, majd az MTK-s Szlachányit 15-12-re, végül válogatottbeli csapattársát, Andrásfi Tibort (BVSC) 15-13-ra verte.

Patócs Zsolt edző két legsikeresebb tanítványával, jobbról a bronzérmes Bakos Bálint, balról a hetedik Bende Bence Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A következő körben azonban mindkét szombathelyi vívó kikapott - Bakos válogatott csapattársától, az egyéniben Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Siklósi Gergelytől (Balaton) 15-9-re, Bende pedig Tóth Gergelytől (PTE-PEAC) 10-9-re -, így a vigaszágról próbálkozhattak tovább a nyolcas döntőbe jutással. Mindkettejüknek sikerült; Bakos Mestyaneket (BVSC) 15-12-re, Bende pedig Nagy Dávidot (Vasas) 9-8-ra győzte le. Jöhetett a negyeddöntő. Bende Bence itt ismét találkozott Tóth Gergellyel és megint alulmaradt, ezúttal 15-8-ra, ezzel a hetedik helyen zárt. Bakos Bálint viszont a szintén Eb-aranyos Esztergályos Patrikot (OMS-Tata) is le tudta győzni nagy csatában 13-12-re. A döntőbe viszont már nem jutott be, miután ő is kikapott az ezen a napon mumusnak bizonyuló Tóthtól (11-15). De a harmadik hely is nagyon jól jöhet majd a végelszámolásnál.

A junior lányok 72 fős mezőnyében Szabó Viktória a 64-es táblán két mérkőzést nyert - a szolnoki Nagy Mirát 15-12-re, az AVA-s Csiakit 15-14-re verte, utána viszont 15-6-ra kikapott a szintén AVA-s Petritől. A vigaszágon az első meccsén 15-13-ra legyőzte Balogot (AVA), a 12-be azonban már nem jutott be, miután egyetlen találattal alulmaradt Kolczonayval (Fless) szemben (9-10). Szabó Viki itt a 14. helyen zárt, de ezzel és a legutóbbi felnőtt válogatón szerzett hetedik helyével a junior ranglistán az előkelő negyedik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!