Sport

2015.11.25. 05:55

Baranyai nem tudott elindulni a vb-n

Houston – Az Egyesült Államokban zajló olimpiai kvalifikációs súlyemelő világbajnokság keddi versenynapján került sorra a férfi 85 kilós súlycsoport C csoportja.

MTI

A tízfős mezőnyben szerepelt – volna – Baranyai János. Mint ismert, a Haladás VSE 31 esztendős emelője részleges combizomszakadásból úgy-ahogy felépülve, de az edzéskihagyások miatt kevéssé jó formában utazott ki a vb-re. Úgy tűnik, az akklimatizációs hét alatt a helyszínen sem javult a helyzet. A versenyzők bemutatásán még részt vett, az első szakítógyakorlatára azonban már nem jött ki – visszalépett.

"Jani kezdősúlya szakításban 140 kiló lett volna, s a bemelegítésnél 130-ig jutottunk el, amikor éles szúrást érzett a combjában. Sajnos kiújult a sérülése" - mondta el az MTI-nek Ördögh István szövetségi kapitány.

"Mégsem sikerült teljes mértékben kigyógyulnom korábbi sérülésemből, pedig bíztam benne, hogy a vb kezdetére rendben leszek. Hát nem így történt..." - összegzett Baranyai János.  -    "A legfőbb cél most a tökéletes gyógyulás, mert ott akarok lenni az áprilisi, norvégiai Európa-bajnokságon".

A magyar csapatnak már egy fikarcnyi esélye sem maradt arra, hogy megtartsa a kvalifikációs versenyben a 24. pozíciót, ami három olimpiai kvótát érhetne. Már csak legfeljebb egy magyar kvótás lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!