Sport

2017.06.25. 18:00

Barta Márton ismét Eb-éremért úszik

SZOMBATHELY Éremesélyesként vehet részt az idei ifjúsági Európa-bajnokságon is Barta Márton, a Szombathelyi Vízmű SC úszója.

Horváth Erika

A tavalyi, hazai rendezésű, hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokságon egy spanyol versenyző mögött 200 és 400 méteres vegyesen is ezüstérmet szerzett Barta Márton, a Vízmű SC úszója. A 18. évében járó szombathelyi sportoló és edzője, Budavári István befejezte a felkészülés első etapját, hiszen szerdán megkezdődik az izraeli Netánjában az idei ifjúsági Európa-bajnokság. Vasárnap este ültek repülőre, Tel-Aviv volt a célállomás. Elutazásuk előtt Budavári Istvánt kérdeztük a felkészülésről, az esélyekről.

Barta Márton bizakodva utazhatott el Izraelbe

- Szerintem jó felkészültségi állapotban van Marci, hiszen már az ob-n is majdnem megúszta a tavalyi Eb-eredményét - mondta az edző.
- Ami biztos, hogy 200 és 400 méter vegyesen állhat rajthoz, a jelenlegi rajtlista alapján a 2:01,13, illetve a 4:18,51 perces egyéni csúcsa is második a sorban. 200-on egy orosz fiú, 400-on a magyar Holló Balázs áll előtte. Nem nevezett a spanyol fiú, aki tavaly Marci előtt nyert, neki már a felnőtt vb-n is döntős esélyei vannak. Marci versenyprogramjáról egyelőre annyit tudunk, hogy a 200 vegyes elő- és középdöntőjét csütörtökön, a döntőjét pénteken rendezik A 400 m vegyes elődöntője és fináléja is a zárónapon, vasárnap lesz. Azt, hogy az öt váltószám közül kap-e szerepet valamelyik magyar kvartettben Marci és melyikben, azt csak a helyszínen dönti el Sós Csaba szövetségi kapitány. Az Eb-n részt vevő magyar fiúk mind jók, valamennyien éremesélyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!