Sport

2013.12.29. 18:05

Begurította magát a répcelaki csapatba

Répcelak - A Répcelaki SE szuperligás tekecsapatában a 2013/2014-es szezonban mutatkozott be Babos Tamás, aki azt mondja, magát is meglepte, hogy mire képes.

Horváth Erika

Nagyszerűen szerepel a Répcelaki SE szuperligás tekecsapata, 11 győzelemmel és két vereséggel harmadik a tabellán. A vasiaknál eddig a még ifjúsági korú Babos Tamásnak a legjobbak a mutatói 12 meccsen lépett pályára, s ebből 11-szer legyőzte aktuális ellenfelét. Tamás 23 éves, utolsó korosztályos évét zárja, de a szabályok szerint még rész vehet(ne) a jövő májusi ifjúsági világbajnokságon. Jó esélye is van erre.

-A Győr-Moson-Sopron megyei Ásványráró a szülőfalum, apukám és anyukám is tekézett. Tekepályánk és kocsmánk is van ott, természetes volt, hogy már kisgyerekként megismerkedtem a sportággal. És amikor lehetett, 11-12 évesen igazolt versenyző is lettem - mesélt a kezdetekről Babos Tamás. - Mosonmagyaróváron már magasabb szinten, NB III-ban és NB II-ben is játszottam, de miután felbomlott a csapat, visszakerültem Ásványráróra. Aztán megkeresett a Szuperligában játszó Győr, és ott töltöttem az elmúlt két és fél évet. De csak az ificsapatban kaptam helyet. Nagy szerencsémre a győriek a Répcelak pályáján játsszák a hazai bajnokijaikat. Így láthatott többször is Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője, és hívott a csapatukba. Egy kicsit gondolkodtam a nagy távolság miatt 160 km oda-vissza , de nagyon örülök, hogy végül igent mondtam.

Babos Tamás 12 bajnokin játszott és 11-en nyert  Fotó: Unger Tamás

Tamás az augusztusi, répcelaki VJS Transz Kupán 633 fás egyéni csúcsot ütött, közvetlenül a bajnoki rajt előtt pedig 628 fával nemcsak a csapat, de a verseny legjobb eredményét is érte el egy ausztriai felkészülési tornán.

-Ennek a két eredménynek köszönhetem, hogy bizalmat kaptam a felnőtt csapatban. Szerencsére meg tudtam ragadni a lehetőséget, és sorozatban 11-szer csapatpontot szereztem. Én is csak most kezdem felfedezni magam, nem is képzeltem, hogy ilyen eredményekre képes vagyok. Úgyhogy abba is hagytam a focit hét évig az ETO korosztályos csapataiban játszottam, és még az őszt is végigfociztam a megyei II-es Ásványráróban. De most vége; a teke amúgy is nagyon igénybe veszi a térdet, a vállat, a gerincet, nem szeretném más sérüléseknek is kitenni magam. Komolyan akarom venni a tekét, és jelenleg éppen ezért nincs munkahelyem. Olyan munkát keresek, amit időben is össze lehet egyeztetni a sporttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!