Sport

2015.08.30. 11:39

Belekezd a bronzérmes gárda - Rajtol az NB I-es futsalbajnokság

Szombathely - A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata hétfőn az Aramis vendégeként (18.30) megkezdi a 2015/2016-os szezont.

Tóth Gábor

Idén is tíz csapat alkotja a futsal élvonalát. A tavalyi mezőnyből hiányzik a Szeged és a Békéscsaba, új résztvevő a Nyírgyulaj és a Zalaegerszeg, utóbbi klubban több volt szombathelyi játékos is szerepel. A pontvadászat lebonyolítása nem változott, az alapszakasz után felsőházra és alsóházra oszlik a mezőny, és még egy kört játszanak oda-vissza a csapatok. A Haladás tavaly bronzérmet szerzett csapata a jó erőt képviselő Aramis vendégeként fut neki a szezonnak.

Az edző, Marcos Angulo bizakodva várja a szezont. Fotó: Unger Tamás

A közvetlen riválisaink idén is azok a csapatok lesznek, amelyek tavaly voltak. Vagyis a Veszprém, a Dunaújváros és az Aramis. A Győr és Berettyóújfalu kiemelkedik a mezőnyből vezette fel a szezon a Swietelsky-Haladás VSE spanyol mestere, Marcos Angulo. Tavaly bronzérmet nyertünk, akkor megleptük a mezőnyt, most már mindenki jó csapatnak könyvel el bennünket, készül ránk, vagyis nehéz lesz megőrizni a dobogó harmadik fokát de megpróbáljuk. Több riválisunk is remek játékoskeretet hozott össze, kiváló futballistákat igazolt. A mi játékunk azonban a csapatmunkára épül, csapatként még a legjobbaknak is okozunk majd kellemetlen perceket. A játékstílusunkon nem változtatunk, de próbálunk fejlődni, gyorsulni. Támadó focit akarunk játszani, sokat birtokoljuk majd a labdát, sok helyzetet dolgozunk ki, és remélhetőleg sok gólt rúgunk. Megpróbáljuk szórakoztatni a szurkolóinkat. Mindjárt egy roppant erős ellenféllel, a patinás Aramissal kezdünk, ráadásul idegenben. Frank Tamás remek edző, és a nyáron olyan játékosokat igazolt, mint a román válogatott Tony Safar, vagy a magyar válogatott Szeghy Szabolcs. Ettől függetlenül elmegyünk Budaörsre, és próbálunk nyerni zárta szavait Marcos Angulo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!