Sport

2014.10.30. 18:55

Bende Bence európai körversenyen járt

Klagenfurt - A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Bende Bence is tagja volt a kadet párbajtőrözők Ausztriában rendezett európai körversenyén ezüstérmes magyar csapatnak.

Horváth Erika

A klagenfurti európai körversenyen 225-en léptek pástra, köztük 19 magyar párbajtőröző. Ott volt a mezőnyben a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Bende Bence is. Patócs Zsolt tanítványa a selejtezőket öt győzelemmel és egy vereséggel zárta, a 128 közé nem kellett vívnia. A 64 közé jutásért az ukrán Kruglovot 12-8-ra, a 32-be kerülésért honfitársát, Bánsági Barnabást 11-5-re győzte le. A 16-os döntő viszont a végállomást jelentette Bence számára, 8-6-ra kikapott a végül hetedik helyen záró Andrásfi Tibortól. A nyolc közé már csak két magyar került be, Bende Bence harmadik legeredményesebb magyarként a 21. lett. Eredményével megőrizte második helyét a magyar ranglistán, és tagja lehetett a csapatversenyben szereplő négytagú magyar válogatottnak. A 34 csapatos mezőnyben a magyarok négy győzelemmel (Ausztria ellen 45-33, Fehéroroszország ellen 45-29, Olaszország II. ellen 45-29, Olaszország III. ellen 45-29) jutottak a fináléba. Ott 42-39-re kikaptak Olaszország I. gárdájától, ezzel ezüstérmesek lettek. A bronzérmet az Egyesült Államok II. csapata szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!