Sport

2017.06.12. 07:16

Súlyos beteg klubtársuknak adták a bajnoki serleget a vasi vízilabdázók

A Békéscsabán OB I/B-s bajnoki címet nyert AVUS csapata és edzője nemes cselekedett vitt véghez.

Pum András

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS)  2006-os születésű vízilabdázója, Tóth Mátyás súlyos betegséggel küzd és jó ideje az egyik budapesti kórház lakója. Nos, a Békéscsabán OB I/B-s bajnoki címet szerzett aligátorok hazafelé megálltak a kórházban, hogy odaadják a bajnoki serleget és egy aranyérmet Matyinak.

Juhász Tibor, az AVUS elnöke közösségi oldalán posztolta az alábbi írást

"A sport megtanít győzni a sport gyógyít, a sport mindenre megtanít . Szombaton hatalmas csatában megnyertük az OBI/B bajnokságot. A csapat hatalmas ünneplésbe kezdett Békéscsabán: irány Szombathely, hogy aztán ünnepeljék a megérdemelt címet haza hozzák a kupát és büszkén mutathassák mindenkinek. A bajnoki serleg azonban nem ért haza és ez a legszebb történet, de reméljük hogy gyorsan hazaérkezik Budapestről. A legnagyobb ünneplés közben is EMBEREK tudtak lenni és ez a mai világban nem kevés. A lényeg: a csapat edzője Matajsz Márk csapatkapitánya Horváth Alex és Kutasi Rómeo - aki egyébként up edző is - és az egész csapat egyhangúlag úgy döntöttek, hogy Budapest felé egy kis kerülővel jönnek haza. Az egyik kis klubtagunk  - aki a baby bajnokság játékosa  - ugyanis beteg lett és Budapesten van jelenleg kórházban - ráadásul Romeo bá játékosa A csapat elindult a kórházhoz, hogy meglátogassák Matyit. A kórházban szinte közelharcot vívtak, mert mindenki kivétel nélkül fel akart menni Matyihoz. Végül Rómeo mehetett csak fel. Felvitte a bajnoki serleget és egy aranyérmet is, átadta Matyinak hogy vigyázzon rá, legyen nála és ha meggyógyul, majd hozza haza. Ez a legszebb történetek egyike, s fiúk nemcsak bajnokságot nyertetek sokkal többet!!!!! Miután Matyi jó és fegyelmezett sportoló biztos vagyok benne hogy gyorsan meggyógyul és haza hozza a Kupát . Uraim, minden tiszteletem a tiétek igazi BAJNOKOK VAGYTOK !!!!.KÖSZÖNÖM HOGY VELETEK LEHETEK EGY KÖZÖSSÉGBEN."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!