Sport

2016.08.07. 15:09

Bezárták a tábort - megkönnyezték Szász Emese sikerét

Szombathely - A hagyományoknak megfelelően versennyel búcsúztak a szombathelyi nyári nemzetközi vívótábor résztvevői.

Horváth Erika

Az idei, immár 24. nemzetközi vívótábor is óriási méretű volt, a magyarok mellett további 12 ország vívói - összesen 487-en gyakorolhattak egymás ellen mindhárom fegyvernemben. Pénteken és szombaton versennyel zártak. A Szombathelyi Vívóakadémia - párbajtőrre szakosodott - versenyzői közül a két korosztályos válogatott szerepelt a legjobban, a felnőttek 103 fős versenyében Bakos Bálint második, Bende Bence 11. lett. Jól menetelt az U13-as korosztályban Janzsó Ádám is, sérülés fosztotta meg a nyolc közé jutástól.

A 2003 után születettek versenye az egyetemi sportcsarnokban
Fotó: Unger Tamás

A táborban jó néhány edző is segítette a versenyzők munkáját.

Patócs Zsolt

- Természetesen végignéztük és meg is könnyeztük Szász Emese győzelmét - mondta a szombathelyiek vezetőedzője, Patócs Zsolt. - Végig nagyon szépen, összeszedetten vívott, és amikor a legjobban kellett, a döntő finisében, a francia lány 11-7-es vezetése után is helyén volt a szíve: az utolsó tíz tusból nyolc az övé lett. Az olimpiai arannyal megkoronázta pályafutását Emese, nagyon megérdemelte. Fantasztikus volt Hosszú Katinka győzelme is. Két arannyal nyitni az olimpiát - óriási siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!