Sport

2016.05.30. 15:37

Bodorkósné Eb-bronzérmes - három csapatezüstöt is hoztak a gyaloglók

Monte Gordo - A stadionon kívüli versenyszámok szenior atlétikai Európa-bajnokságán a gyalogló Bodorkós Tamásné egyéni bronzérmet szerzett, és három csapatezüstnek is részesei voltak a vasi gyaloglók.

Horváth Erika

Portugáliában rendezték meg a szenior atléták stadionon kívüli számainak 16. kontinensviadalát - 10, 20, illetve 30 km-es gyaloglás, 10 km-es országúti futás, félmaraton és mezeifutó váltó szerepelt a programban. A versenyzők dolgát igencsak megnehezítette a nyári forróság, az UV-sugárzás és a magas páratartalom, sokan rosszul is lettek.

A magyar gyaloglók. Elöl a szombathelyiek: balról Major Ferenc, középben Bodorkós Tamásné, jobbról Varasdy Edit

Magyarországról három félmaratonista és hat gyalogló vett részt az Eb-n - utóbbiak között három Vas megyei illetőségű is volt, és mindhárman a dobogóra is felállhattak. A női 10 km-es gyaloglásban a W45-ös korosztályban Bodorkós Tamásné kerek 59 perces időeredménnyel hatodik lett, a W40-ben Varasdy Edit 1:17:57 órával a 12. helyen zárt. A táv W40-es csapatversenyében a két szombathelyi hölgy Kiss Györgyivel kiegészülve a portugálok mögött a második helyezést szerezte meg. A férfiak 10 km-es távján az M55-ös korosztályban Major Ferenc 57:24 perccel ötödik lett. Csapatban Salvatore Raoval és Kiss Györggyel viszont felállhatott a dobogó második fokára. A nők hosszabbik távja 20 km volt, ezen a magyarok közül Bodorkósné Kati állt rajthoz; W45-ben spanyol és olasz riválisa mögött 2:04:39-es idővel harmadik helyen ért célba. A dobogón viszont nem tudta kiélvezni egyéni sikerét, mert a szervezők másnapra halasztották az eredményhirdetést, amikor már úton volt hazafelé. Ugyanígy járt Major Ferenc is, aki férfiak 30 km-én is ötödik helyet szerzett (3:16:00), a másik két magyarral csapatban viszont ismét ezüstérmes lett.

A 20 kilométeren bronz-, a 10 km-es női csapattal ezüstérmes Bodorkós Tamásné edzőjével, Domján Miklóssal (Fotó: Haladás VSE)

- Az érmes helyezéseknek örülök, de sajnos ez a verseny nem úgy sikerült, ahogy vártam - mondta a portugáliai Eb-ről Bodorkós Tamásné, a Haladás VSE gyaloglója, Domján Miklós tanítványa. - Az időeredményeimmel nem vagyok megelégedve, jobbra számítottam. Napi rendszerességgel készültünk erre az Eb-re, nagyon nehéz verseny volt, nemcsak fizikailag, de szellemileg is elfáradtam. Editnek és Györgyinek köszönöm, hogy keményen végigküzdötték a távot, és így sikerült egy ezüstérmet ösz-szegyalogolnunk 10 kilométeren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!