Haladás

2016.08.24. 15:35

David Williams bombaformában

Szombathely - Utolsó négy bajnokiján négy gólt szerzett a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának ausztrál támadója, David Williams.

Pum András

A 28 esztendős David Williamset télen, az ausztrál Melbourne Cityből igazolták a szombathelyiek. Tavasszal két gólt szerzett zöld-fehérben, a 2016/17-es bajnokságban pedig hét forduló után már négynél jár. Pedig az első három fordulóban csak csereként lépett pályára, majd az MTK, a Diósgyőr, a Debrecen és a Paks ellen már kezdőként kapott lehetőséget - mind a négy meccsen betalált a 177 cm magas, mozgékony csatár. A Paks elleni találata különösen extrára sikerült, 26 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot.

Wiliams sorozatban bizonyítja: jó helyen van nála a labda Fotó: Unger Tamás

- A mérkőzés elején kicsit nehezen lendültünk játékba, az első negyedóra nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ám fokozatosan átvettük az irányítást - mondta Williams. - Harcosan, nagyon jó mentalitással futballoztunk, nem mondom, hogy ez volt a legjobb meccsünk a bajnokságban, de kitettük a szívünket a pályára. Tegyük hozzá: egy hét alatt három meccset játszottunk, ami azért nem volt könnyű, így ezúttal a győzelem volt a legfontosabb, az elsődleges számunkra. Egységesen játszottunk, ez volt a siker fő záloga. Örülök, hogy az utóbbi meccseken gólokkal sikerült hozzájárulni a csapat sikeréhez. Minden gól önbizalmat ad, amikor pedig egy csatár hisz magában, olyan helyzetet is elvállal, amit egyébként nem biztos. Ilyen volt a múlt vasárnapi gólom is. Nem számolgatom, hány gólig juthatok, mindig a következő meccs a fontos.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy a nyáron Liverpoolból igazolt jobb oldali védő, Polgár Kristóf meghívót kapott a Liechtenstein ellen készülő U21-es válogatottba. A német Robert Kilint váltó, szintén Németországból érkezett Michael Boris szövetségi edző által irányított együttes szeptember 1-jén Gyirmóton fogadja a miniállam válogatottját. A magyar csapat a negyedik helyen áll csoportjában.

A hét elején ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, a Haladást két hazai mérkőzésére szövetségi ellenőr fogadására kötelezték. Az ok: a szombathelyi szurkolók egy része az első félidőben az egyik asszisztenst sörrel lelocsolta. A két bajkeverő szurkolót a rendőrök hamar beazonosították és előállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!