Sport

2017.03.23. 17:30

Botladozó őszi bajnokok a fociban

Megyei körkép - Talán egyik csapatnál sem gondolták, hogy ilyen gyengén kezdik majd a 2016/2017-es évad tavaszi szezonját, holott ősszel mindketten a tabella élén álltak. Az Ikervár ugyan még tartja első helyét, ám a Viszák már pozíciókat esett vissza. Az edzőket faggattuk a formahanyatlásról.

Kelemen Attila

A körmendi csoportban a Viszák két pontos előnnyel - őszi bajnokként - vonult téli szünetre. Ám azóta vereséget vereségre halmoznak. Előbb a Magyarszecsőd otthonában maradtak alul 4-2-re, majd odahaza a Körmend VSE-től kaptak ki ugyan-ilyen arányban. Legutóbb pedig a Rábatótfalu vendégeként vonultak le a pályáról vesztesként: 4-1 lett a vége. Jelenleg a negyedik helyen állnak hét pont lemaradással.

A sárvári csoport őszi bajnoka sem mutatott jobb formát tavasszal. Az Ikervárnak azonban az volt a szerencséje, hogy az évad első felében hétpontos előnyt tudtak felépíteni, amelyből még egy megmaradt. Odahaza a Sitkétől 3-1-re, a Szeleste-Pósfától 4-2-re kaptak ki, idegenben pedig a Bük lépte le őket 5-1-re.

Ősszel még minden szép volt a Viszák háza táján. A képen gólszerzés után Szegleti Szabolcs és Agg András parolázik
Fotó: Unger Tamás

A rábapartiak megkeresésünkre elárulták, hogy látványos formahanyatlásuk egy komoly sérüléshullámal magyarázható, amely során 5-6 kulcsemberüket kellett nélkülözniük az elmúlt három fordulóban. Ha lassan is, de kezdenek visszatérni a meghatározó játékosaik a hétközi edzésekre, így akár már a hétvégén a Mersevát ellen javíthatnak.

Tény, hogy alaposan ráfér a részsiker mindkét alakulatra, hiszen hozzájuk hasonló, pontnélküli tavaszi kezdést csak a sereghajtók produ-káltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!