Sport

2016.05.24. 18:34

Előnyben a Szolnok - botrányos meccsen maradt alul a Körmend

Szolnok - A nehezen minősíthető játékvezetés okán ezúttal a mindig úriember Teo Csizmicsnél is elszakadt a cérna, az utolsó negyedben kiállították reklamálásért. A bírókhoz képest elenyésző volt a játékosok hatása az NB I-es férfi kosárlabda elődöntő harmadik találkozójára, amelyet nagy csatában a Szolnok nyert meg.

Németh Zsolt

Szolnoki Olaj KK-Egis Körmend 93-88 (28-22, 19-16, 21-23, 25-27)

Szolnok,1500 néző, NB I-es férfi kosárlabda elődöntő, harmadik mérkőzés, vezette: Papp, Kapitány, Farkas.

Szolnok: Kovács P. 5/3, VOJVODA 28, VRBANC 16/12, MILOSEVICS 12/3, Keller 11. Csere: Boriszov 10/9, Gregory 2, Jones 9/3. Edző: Andrius Jurkunas.

Körmend: Petty 11, CHANNELS 22/6, MCKINNEY-JONES 29/12, Dickerson 7/3, Duinker 16/9. Csere: Tóth N. 1, Lakosa -, Ferencz 2. Vezetőedző: Teo Csizmics. Edző: Hencsey Tamás.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 15-5. 8. perc: 20-16. 14. perc: 35-29. 17. perc: 44-32. 24. perc: 49-45. 27. perc: 61-48. 32. perc: 72-61. 36. perc: 81-71.

Kipontozódott: Dickerson a 38. percben.

Trey McKinney-Jones ezúttal is jól játszott, 29 pontig jutott Fotó: Szendi Péter

A hazaiaknál hiányzott a keretből Wittmann Krisztián, így gyakorlatilag igazi irányító, no és az előző mérkőzésen technikai hibák miatt kiállított Sztojan Ivkovics nélkül vágtak neki a talkálkozónak. Az Egis Körmendben mindenki játékra jelentkezett, a kisebb-nagyobb problémák ellenére is.

Channels triplájára Keller két duplával Vojvoda két büntetővel felelt. Néhány, a hazaiaknak nem tetsző ítélet után Vojvodát figyelmeztették reklamálásáért, aztán a vendégek kerültek sorra. Gyorsan a középpontba kerültek a játékvezetők, amiből a Körmend jött ki rosszabbul. 15-5-nél kért időt Teo Csizmics, de Vrbanc újabb triplát szerzett. 20-8-nál komolynak tűnt a hátrány, de Duinker triplát dobott Petty pedig labdát lopott, hat pontig zárkózott a Körmend. Sorban jöttek a könnyű faultok a Körmend ellen, a Szolnok köszönte, ellépett 11 ponttal. McKinney-Jones harmadik triplájával tartotta versenyben csapatát. A nagyszünetre 47-38-ra alakult az állás.

Maradt a hatalmas küzdelem, apró lépésekkel zárkózott a Körmend. Channels triplája után csak négy volt közte, jött a hazai idő. Boriszov két triplát süllyesztett el, a hazai tábor, amely hosszú idő után újra megjelent a csarnokban, Sztojan Ivkovics ellen tüntetett. Aztán Papp Péter ellen, mert Boriszovnál látott szabálytalan labdavezetést. A pályán lévő szolnokiak egy emberként mentek a bíróhoz, aki láthatóan megszeppent, egy lepattanóért vívott harcban Tóth Norbert meg is kapta a faultot, amire számítani lehetett Szomorú volt, hogy legkevésbé a kosárlabdáról szólt a meccs, pedig voltak szép jelenetek. Az utolsó negyed előtt hét pont volt a különbség, nem dőlt még el semmi. Boriszov kapta nyakon McKinney-Jonest, sportszerűtlen hibát kapott. Nagy lehetőség volt, de nem lett belőle pont. A 32. percben szurkolói nyomásra Duinker ellen fújtak támadóhibát, elszakadt a cérna Teo Csizmicsnél, aki először technikait kapott majd kiállították. Duinker hármasával maradt tízen belül a Körmend, de Jones is belőtte magát, 76-65-nél Hencsey Tamás kért időt, hiszen ő vette át a csapat irányítását. Milosevics hármasa a 35. percben már döntőnek tűnt (79-65). De Duinker hármasa után elkezdtek araszolni a vasiak, és bár két triplakísérlet is kimaradt, 92-88-ig közelítettek. Innen azonban már nem volt tovább, nyert a Szolnok és 2-1-re vezet a párharcban.

Folytatás pénteken 18 órakor Körmenden.

Sztojan Ivkovics: - A Körmend nagyon jó csapat, nagyon jól játszik, nem gondoltam, hogy így fel tudunk állni és ilyen energiával tudunk játszani két irányító nélkül. Gratulálok a srácoknak és a kollégáknak, akik részesei voltak. Ez a meccs abszolút a kosárlabda ünnepe volt. A technikai nem véletlenül jött a vendégpadon, ez a mi munkánkban benne van. Ez egy eszköz ahhoz, hogy az edző segítse a csapatát. Nem bírálni kell, ezt mindenkinek el kell fogadni.

Hencsey Tamás: - Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez. Mi rosszul kezdtük a meccset és gyorsan 10 pontos hátrányba kerültünk. Aztán be tudtunk kapcsolódni a játékba, jobb ritmusba kosaraztunk. A második félidőt ugyan megnyertük, de ez nem volt elég a fordításhoz. Kicsit véleményes a 36 büntető, amit a Szolnok dobhatott. Ez egy igazi hazai pálya volt, valódi play-off mérkőzés. 2-1 oda, pénteken odahaza nyerni akarunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!