Sport

2017.05.09. 18:40

Bronzérmes a CVSE asztalitenisz csapata

Celldömölk - A tavalyi arany után idén bronzérmet szerzett a Klubcsapatok Szuperligájában a Celldömölki VSE-Swietelsky férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Csehország U21 7-0

Celldömölk, Klubcsapatok Szuperligája férfi asztalitenisz-mérkőzés a bronzéremért, visszavágó, vezette: Bódi, Segyevi.

Páros: Fazekas, Szita-Martinkó, Valenta 3:2 (8, -10, -9, 9, 6) (1-0). Egyéni, 1. forduló: Szita-Valenta 3:1 (16, -6, 7, 6), Lindner -Málek 3:0 (4, 13, 3), Fazekas-Martinkó 3:1 (6, 8, -17, 10) (4-0). 2. forduló: Lindner-Valenta 3:2 (-4, 9, 7, -9, 9), Szita-Martinkó 3:1 (-5, 5, 8, 6), Fazekas-Málek 3:1 (-10, 7, 5, 3) (7-0).

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén - nemzetközi - éremért játszhatott a CVSE. A bronzot tulajdonképpen már a mérkőzés előtt magukénak tudhatták a hazaiak, ugyanis már Prágában "lenullázták" a csupán két játékossal kiálló cseheket. Cellbe teljes csapattal érkezett a cseh U21 - igaz, három olyan játékossal, akiket eredetileg be sem neveztek a Szuperligába. De a vasiak játszani akartak - főként, hogy szombaton bajnoki rangadó vár rájuk Szécsényben.

Rutinjával Lindner Ádám is áthidalta a nehezebb pillanatokat  Fotó: Unger Tamás

Az elején talán egy kicsit könnyedén vette a cseh fiatalokat a celli trió, ezúttal elment néhány szett, akadtak nagyon szoros játszmák, de amikor a végső győzelemről volt szó, jóval nagyobb rutinjával mindig túljutott a nehéz pillanatokon, és ezúttal sem engedte ki a kezéből a mérkőzést Klampár Tibor alakulata. Győzött: Fazekas 2, Lindner 2, Szita 2, Fazekas-Szita páros.

A Szuperligában így a tavalyi arany után bronzérmes lett a CVSE. Az első helyet kettős győzelemmel a szlovák Vidrány szerezte meg a Varasd ellen, amely úgy tudott a döntőbe kerülni, hogy a celldömölkieknek nem sikerült átjutniuk a horvát határon, így a mérkőzésre eljutniuk sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!