Sport

2016.06.08. 18:47

Bronzérmes a Körmend

Paks - A Magyar Kupa után a bajnoki bronzérmet is megszerezte az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata, miután a helyosztó harmadik mérkőzésén idegenben legyőzte az Atomerőmű SE-t.

Németh Zsolt

Atomerőmű SE–Egis Körmend 75-86 (24-27, 23-27, 16-22, 18-25).

– Paks, 800 néző, NB I-es férfi kosárlabda bronzcsata, harmadik mérkőzés, vezette:  Farkas, Frányó, Minár.

Paks: KOVÁCS 18/12, Medve 5/3, BARNIES 14, Eilingsfeld 8, Tóth Á. 8. Csere: Watkins 8, WILL 10/6, Fomine  4/3, Illés –. Vezetőedző: Schmidt Béla.

Körmend: PETTY 20/9 , CHANNELS 23/15, McKINNEY-JONES 14/9, DiICKERSON 17/3, Duinker 4. Csere: Lakosa 3/3, Ferencz 5/3 , Tóth N. –.  Vezetőedző: Teo Csizmics.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5-13. 7. perc: 13-25. 12. perc: 28-27. 18. perc: 33-39. 23. perc: 43-46. 28. perc: 50-58. 34. perc: 57-75. 38. perc: 68-82.

A körmendiek semmit sem bíztak a véletlenre, egy nappal korábban elindultak a mindent eldöntő mérkőzésre. Tolnán szálltak meg, onnan érkeztek a találkozó előtt Paksra. Mindkét csapat a teljes rendelkezésre álló keretét benevezte, nem lehetett tudni, a sérültek közül ki, mennyit tud majd vállalni.

Fotó: Molnár Gyula

Az Egis Körmend három gyors kosárral kezdett. Dickerson két duplája és Petty hármasa után született az első paksi kosár. A vendégek sokkal lendületesebben és sokkal pontosabban kosaraztak, öt perc után 9-17-nél kért időt Schmidt Béla. A nézőtéren is fölényben volt a mintegy ötvenfős vendégtábor. 12 pont is volt már a körmendi előny, de néhány támadás kimaradt, három pontig zárkózott az ASE. A kisszünet után már vezettek a hazaiak, de Lakosa hármasa után 28-30 állt a táblán. Aztán a reflektorok egy része kialudt, kényszerű szünet következett. A csapatok vállalták a folytatást a jóval kevesebb fény mellett is. Ötpontos előnyt szerzett a Körmend Dickerson és McKinney-Jones révén. Channels betörése után újabb paksi időkérés jött, mert hattal volt előrébb az MTE. A félidőig nehezen csordogált a meccs, sok volt a hiba a játékban. A Körmendében több, ezt kihasználva kettővel átvette a vezetést a Paks (41-39).

A Körmend összeszedettebben jött ki a folytatásra, Channels két triplát is dobott. Kovács hármasa tartotta életben a paksi reményeket, majd McKinney-Jones adott remek passzt Duinkernek, 50-56-nál a paksi pad igyekezett belenyúlni a játékba, négy perccel a negyed vége előtt. Channels 9 méterről vágott hármast, nyolc pont lett az előny, aminek a fele maradt meg az utolsó tíz perc előtt. Petty két triplát varázsolt be, egy csapásra tízzel lépett el az MTE. Mi más következett, mint hazai időkérés. Petty 2+1-es akcióval folytatta, egyre nőtt a különbség. Egy 14-0-s rohanással Channels hármasa után már 18-ig. McKinney-Jones a második támadóhibáját kapta Kováccsal szemben, összesen már négynél tartott. Az első paksi kosarat a negyedben Medve szerezte, a játékrész közepén. Aztán Will is betalált, Teo Csizmics kért azonnal időt. Fomine is hármast dobott, de Ferencz azonnal válaszolt, hűtve az éledező hazai reményeket. Petty huszadik pontja után 66-80-nál kért időt az ASE. Dickerson kettese már előre vetítette a Paks szezonbeli harmadik hazai vereségét, ami az Egis Körmend bronzérmét jelentette.

A kupaarany mellé egy újabb érmet szerzett az Egis Körmend, amely rég nem látott sikerű szezont zárhatott ezzel. A találkozó után azonnal meg is kapták a megérdemelt medált a piros-feketék, akiket sokáig éltetett szurkolótáboruk.

Mestermérleg:

Schmidt Béla: – Gratulálok a körmendi csapatnak, megérdemelték ezt a sikert. Jobban játszottak, mi nem csak létszámban, de energiában is megfogyatkoztunk. A szünetig még tudtuk tartani magunkat, de utána már elfogytunk. Nem vagyok elkeseredve, az alapcélunkat teljesítettük, bár jó lett volna érmet szereznünk.

Teo Csizmics: – Nagyon örülök, hogy sikerült átadnom a csapatnak azt a hozzáállást, mait szerettem volna. Ez nagyon fontos volt! A fiúk nagy odaadással, hó ritmusban kosaraztak, ezzel sikerült nyernünk. Köszönöm a klubnak, hogy lehetővé tették ezt a munkát, amit együtt végeztünk és ilyen sikeres szezont zártunk. Köszönet jár a szurkolóinknak is, nem csak ma, de az egész szezonban fantasztikusan támogatták a csapatot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!