Sport

2017.06.13. 14:55

Bronzérmes az U16-os csapat

Az elmúlt hétvégén véget értek a küzdelmek az I. osztályú labdarúgó-bajnokságokban. Az U16-os csapat a harmadik, az U17-es a hetedik, az U19-es pedig a negyedik helyen végzett.

Pum András

U16

Illés Akadémia-Haladás- Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0)

Szombathely, Illés Akadémia, 25. forduló, vezette: Holczbauer.

Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. - Bognár, BOKOR, Horváth M. (Szekér), Nyíri (Oláh), Kónya (Illés), Huszti (Molnár T.), Nyári, Burai, Tóth, Balogh F. Edző: Desits Szilárd.

Gólszerző: Burai.

A szombathelyiek jól, mezőnyfölényben futballoztak, sok helyzetet kidolgoztak, ám ezek közül csak egyet sikerült értékesíteniük.

Illés Akadémia-Haladás- Ferencvárosi TC 1-2 (0-0).

Bük, 19. forduló, vezette: Papp.

Illés Akadémia-Haladás: CSUTORKA - Bognár, Bokor (Nagy K.), Nyíri, Huszti, Nyári, Burai (Edelényi), Illés (KÓNYA), Tóth, Balogh F., Szekér (Horváth M.). Edző: Desits Szilárd.

Gólszerző: Huszti.

Csakúgy, mint a Puskás Akadémia, a Ferencváros ellen is jól játszottak, domináltak a vasiak, ám ezúttal is elhibázták helyzeteiket. Az Illés Akadémia-Haladás futballistái a szezon végére fizikálisan és mentálisan is elfáradtak, ennek ellenére az erős mezőnyben megsüvegelendő a bronzérmük.

Végeredmény: 1. MTK 54, 2. Honvéd 50, 3. Illés Akadémia-Haladás 46 pont.

U17

lllés Akadémia-Haladás- Puskás Akadémia FC 2-2 (2-2)

Szombathely, Illés Akadémia, 25. forduló, vezette: Lovasi.

Illés Akadémia-Haladás: Soós - Bolla, LATYÁK, KISS T., Szilágyi, Füleki, WINKLER, Vámos, KISS B., Putz, Vargovics (Szabó D.). Edző: Csordás Csaba.

Gólszerzők: Bolla, Latyák.

Változatos mérkőzésen végig a szombathelyiek domináltak. Az első félidőben futószalagon gyártották helyzeteiket a hazaiak, amelyekből két gólt is szereztek. Szünet után is a vasiak futballoztak jobban, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. A bajnokcsapat ellen remekül helytállt az Illés Akadémia.

Illés Akadémia-Haladás- Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)

Bük, 19. forduló, vezette: Vizi.

Illés Akadémia-Haladás: SOÓS (Oswald) - Szabó D. (Dorner), Bolla, LATYÁK, Kiss T., Szilágyi (Szalai), FÜLEKI, WINKLER, Vámos, Kiss B., Vargovics (Labát). Edző: Csordás Csaba.

Gólszerzők: Latyák, Füleki.

A találkozó elején is remekül futballozó szombathelyiek számára csak addig volt nehéz a meccs, amíg meg nem szerezték első találatukat. Igaz, Soós remek védései is kellettek ahhoz, hogy addig ne kapjanak gólt. A második találatot követően viszont már rengeteg helyzetet kidolgoztak Csordás Csaba tanítványai, akik magabiztosan, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Végeredmény: 1. Puskás Akadémia 60, 2. Honvéd 52, 3. FTC 44, ... 7. Illés Akadémia-Haladás 28 pont.

Az U19-es csapat kapusa, Molnár Márk mindkét bajnoki mérkőzésen jól védett
Fotó: Unger Tamás

U19

Illés Akadémia-Haladás-Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)

Szombathely, Illés Akadémia, 18. forduló, vezette: Szalai.

Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. - Imre, Tiba, Molnár T., Kovács Z., Kiss B., Szőke (Szabó Á.), Derdák, Kovalovszki (Bontó), Varga K. (Szántó), Kirják. Edző: Bánfalvi Attila.

Gólszerzők: Szántó, Varga K.

A szezon legnagyobb iramú mérkőzésén a szombathelyiek rengeteg helyzetet kidolgoztak, melyekből kettőt értékesítettek. Magas színvonalú meccsen az Illés Akadémia-Haladás győzelme nem forgott veszélyben. A vasi együttes valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

MTK-Illés Akadémia-Haladás 4-0 (1-0)

Agárd, 19. forduló, vezette: Böröczi.

Illés Akadémia-Haladás: MOLNÁR M. (Schener) - Imre, Tiba, Molnár T., Kovács Z. (Szabó Á.), KISS B., Szőke (Szántó), Tóth M., Derdák (Bontó), Kovalovszki, Kirják. Edző: Bánfalvi Attila.

Ezen a napon az MTK sokkal jobban, magasabb ritmusban játszott ellenfelénél és teljesen megérdemelten nyert.

Végeredmény: 1. Honvéd 50, 2. Ferencvárosi TC 48, 3. Debrecen 40, 4. Illés Akadémia-Haladás 39 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!