Sport

2015.08.25. 15:05

Búcsú 12 év után - Marsai Nikoletta Ausztriába szerződött

Szombathely – Tizenkét év után a nyáron távozott a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapatától Marsai Nikoletta. A több poszton is bevethető játékos Ausztriában is bizonyítani akar.

Pum András

A 22 esztendős Marsai Nikoletta neve egybeforrt a Viktóriával. A hátvédként, középpályásként, sőt, támadóként is bevethető játékos tízéves kora óta focizott a szombathelyi csapatban, egy féléves szlovákiai kitérőt leszámítva végig a Viktóriát erősítette. A nyáron azonban úgy döntött, kipróbálja magát külföldön is, a korábbi Viktória-játékos, Tóth Enikő irányította második ligás osztrák Hof csapatába szerződött.

Marsai Nikoletta (balról) oszlopos tagja volt a Viktóriának, játéka biztosan hiányozni fog (Fotó: Unger Tamás)

- A korábbi években Szlovákiából, Szlovéniából is voltak ajánlataim, idén úgy döntöttem elfogadom az osztrákok invitálását, ki tudja, lesz-e még egy ilyen lehetőségem – mondta Marsai Nikoletta. – Eddig három forduló ment el a bajnokságból, egyszer nyertünk, kétszer kikaptunk, az utolsó, 3-1-re elveszített meccsünkön én szereztem a becsületgólunkat. Rajtam kívül a szintén korábbi viktóriás Tóth Zsaklin is a Hofban szerepel, én belső középpályást játszom kint. Ami a Viktóriát illeti, az előző bajnokság elég nehezen alakult számunkra, jómagam még sosem játszottam az alsóházban, így nehéz volt megélni ezt az időszakot. Nem úgy voltunk, mint a korábbi években, amikor kialakult egy rutinos, tapasztalt mag. Most nagyon fiatal csapattal vettük fel a küzdelmeket. Próbáltam kihozni magamból a maximumot, de egy sérülés miatt az utolsó három hónapban már nem tudtam játszani. Rengeteg szép emlék köt a Viktóriához, ha ki kellene emelnem egy évet, akkor a 2008/09-es bajnokságot mondanám, amikor bajnokok és kupagyőztesek lettünk. Az egy szuper csapat volt. Nehéz volt a váltás, a vezetők szerették volna, ha maradok, ám mint említettem, úgy éreztem, ezt a lehetőséget feltétlenül meg kell ragadnom. Egyszeres válogatott vagyok, nem hiszem, hogy az osztrák másodosztály miatt távolabb kerültem volna a nemzeti dressztől. Marsain kívül két támadó, a 23 éves ötszörös válogatott Dénes Dorka, valamint a 22 esztendős Széles Viktória távozott – mindketten a román elsőosztályú ASA Tirgu Muresban szerződtek.

– Egy évet töltöttem Szombathelyen, de ez a kis idő is elég volt, hogy megszeressem a várost és a csapatot – mondta Dénes. – A tavalyi szezon nem úgy sikerült számunkra, ahogy terveztük, az én teljesítményem is elmaradt attól, amit vártam magamtól. Új kihívásra van szükségem, szerettem volna kipróbálni magam külföldön, ezért váltottam és szerződtem Marosvásárhelyre. Bízom benne, hogy idén a Viktória odaér a felsőházba, ahol tavaly is helyünk lett volna.

Dénes Dorka (zöldben) Marosvásárhelyre szerződött

Széles Viktória is Romániában folytatja pályafutását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!