Sport

2015.07.29. 13:52

Búcsúi fogathajtás: Hazai győzelem a Bodorkós emlékversenyen

Gencsapáti - Kilencedik alkalommal rendezték meg a település búcsúnapján a Bodorkós József fogathajtó emlékversenyt.

Horváth Erika

Vasárnap a gencsapáti Jakab búcsún 14 kettesfogat tisztelgett az autóbalesetben elhunyt Bodorkós József emléke előtt a hagyományos, C kategóriás, meghívásos fogathajtó versenyen. A vasiakon kívül Győr-Moson-Sopron, Zala, Komárom-Esztergom megyéből, sőt Szlovákiából is érkeztek résztvevők. Az első versenyszám az akadályhajtás volt; a két forduló között Bodorkós Ferenc, a település polgármestere hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Az első fordulóban hárman is hibátlanul teljesítették a Francia László által épített pályát. A másodikban azonban ez csak Geröly Tibornak sikerült, így már nem volt szükség összevetésre, a hazai Főnix SE hajtója nyerte az akadályhajtást Szabó Roland (DADI LE) és Bíró Attila (Lukácsházi SE) előtt, akik egy-egy verőhibával zártak.

Geröly Tibor, az akadályhajtás és összetett verseny győztese. Fotó: Szíjártó Tamás

A másik versenyszám előtt Szabó Tibor színművész és Peltzer Géza zenés körutazásuk során hintóról énekelve és muzsikálva lelkesítették a publikumot. Vadászhajtásban is izgalmasan alakult a verseny (itt a mért idő dönt és verőhibánként 5 másodpercet adnak hozzá az elért időeredményhez). Az első helyezett verőhiba nélkül Gasparovics László lett Szlovákiából (103,01 mp), a második egy verőhibával a hazai főszervező, Geröly Tibor (104,18), a harmadik pedig a szlovákiai Vankó Imre (110,37). Az összetett győzelemért járó vándorserleget Geröly Tibor vehette át Bodorkós Józsefné Tóth Mariettától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!