Sport

2017.07.20. 16:20

Csata a vízben - Hetedik helyen zárt a nyíltvízi úszóváltó

BUDAPEST, BALATONFÜRED - Fordulatos mérkőzésen döntetlenre végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszországgal.

Pum András

VÍZILABDA ÉS PANKRÁCIÓ. A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a B csoport második fordulójában 9-9-es döntetlent játszott az olimpiai bronzérmes olasz csapattal.

Magyarország-Olaszország 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1)

Hajós uszoda, 7200 néző. Gólszerzők: Vámos, Varga 3-3, Hárai, Manhercz, Zalánki.

A magyar együttes felkészülését nehezítette, hogy tűzriadó miatt szerdán napközben rövid időre kiürítették a szállásul szolgáló hotelt.

A mérkőzés elején 2-0-ra elhúztak az olaszok, a magyarok azonban visszakapaszkodtak. A második negyedre Nagy Viktor belejött a védésbe, majd az izraeli-orosz játékvezetői duó ítéletei borzolták a szurkolók idegeit. Fej- fej mellett haladt a két gárda, a harmadik negyedet az olaszok két góllal nyerték, így az utolsó felvonás előtt 8-7-re vezettek a taljánok. A zárónegyed őrült izgalmakat hozott, a játék háttérbe szorult, egyre keményebbé vált a küzdelem. Az itáliaiak két góllal elhúztak, ám a nagyot hajrázó magyarok Vámos duplájával egyenlítettek.

Ami a folytatást illeti, mivel azonos pontszámnál a csoportharmadik elleni eredmény számít, amennyiben pénteken a magyar csapat legyőzi Franciaországot és az olasz gárda tíz találatnál kevesebbel veri az ausztrálokat, Märcz Tamás csapata a csoportelső.

Az olasz Pietro Figlioli (balról) és Varga Dénes csatája a magyar–olasz vízilabdameccsen Fotó: MTI/Czagány Balázs

A csoport másik mérkőzésén: Ausztrália-Franciaország 11-10 (4-5, 2-1, 3-1, 2-3).

Az állás: 1. Magyarország 3 (22-12), 2. Olaszország 3 (27-18), 3. Ausztrália 2, 4. Franciaország 0 pont.

A Magyarország-Hollandia női vízilabda-mérkőzést lapzártánk után rendezték.

NEM JUTOTTAK A FINÁLÉBA A SZINKRONÚSZÓK. A 25 induló közül a 16. helyen zárt a magyar szinkronúszó csapat a szabadgyakorlat selejtezőjében, így nem jutott döntőbe. A Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Rényi Luca,
Riemer Alexandra, Schwarcz Anett, Thuróczy Karolina Mylan összeállítású magyar együttes 78, 3333 pontot szerzett.

JÓL ÚSZTAK A MAGYAROK. A hetedik helyen végzett a magyar váltó a nyíltvízi úszók 4x1250 méteres csapatversenyében. A Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású négyes a 19 váltót felvonultató mezőnyben 55:23,70-es idővel ért célba.

A MAGYAROK PÉNTEKI PROGRAMJA. Nyílt vízi úszás: férfi 25 km (Rasovszky Kristóf, Gyurta Gergely), női 25 km (Olasz Anna, Sömenek Onon Kata), 8.30. Toronyugrás: férfi 10 m (Somhegyi Krisztián), 10.00. Vízilabda, férfi B csoport: Franciaország-Magyarország 20.10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!