Sport

2014.04.24. 14:30

Bunyó a régiónkban

Gőzerővel dolgoznak a Nyugat-dunántúli régiós központ ökölvívói – két erőpróbán is részt vettek az elmúlt időszakban.

Tóth Gábor

A régióközpont, Kőszeg adott otthont a Nyugat-dunántúli régiós ökölvívó rangsorverseny első fordulójának. A minden korosztályt felvonultató versenyre 87 fő adta le a nevezését. A vasi színeket a házigazda kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint a két szombathelyi klub, a Haladás VSE és a Skorpió Box Club sportolói képviselték. A kiemelkedő teljesítménnyel előrukkoló serdülő és junior korú bunyósok meghívót kaptak a régiós táborba, amelyet szintén Kőszegen rendeztek. A háromnapos edzőtáborban 28 versenyzővel foglalkoztak az edzők, Botos András, Zámbó Dániel, Lányi Vitalij, Gombai János, Finesz Ernő és Varsányi Áron. A programba szerepelt futóedzés, foci, edzőtermi edzés, hegyi futás, uszodai edzés, edzőtermi edzés, edzőkesztyűzés.

– Hasznosak ezek a kis táborok, összetartások. A versenyzők új közegben próbálják kihozni magukból a maximumot. Jó volt látni, hogy nagy terhelés ellenére sem adták fel a srácok, égett bennük a versenyláz. Látni lehet, hogy versenyzők napról napra fejlődnek – értékelt a régióvezető edző, Varsányi Áron.

A tehetséges Jankó Krisztián (Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség az új állami sporttámogatás révén négy akadémiát alapított az országban, ebből kettőt régiónkban, Nagykanizsán és Győrben. Mindkét akadémia aktívan érdeklődött a Fitt-Box egyik ifjú tehetsége, Jankó Krisztián iránt. Krisztián a kőszegi SOS Gyermekfalú lakója, és a Bersek József Általános Iskola tanulója. A versenyző – és a gyermekfalu – hosszas tanakodás után a győri Gladiátor Akadémiai Alapítványt választotta, de marad a Fitt-Box kötelékében.

A sportág kedvelőit érintő hír még, hogy a szombathelyi Skorpió BC az idén is megrendezi a Hauer Lajos nemzetközi ökölvívó emlékversenyt – immár ötödször. A sportházban május 11-én, vasárnap, 14 órakor kezdődő erőpróbára eddig öt ország 15 egyesülete jelezte részvételi szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!