Sport

2015.10.04. 18:12

Megyei I. labdarúgás - 2-1-ről fordította meg a meccset a Király

Hét gól és celldömölki győzelem született az ősz meccsén, a hazaiak 6-1-re a szombatig hibátlan Répcelakot.

Török Tibor

Körmend–Csepreg 3-0 (1-0)

Körmend, 100 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Osvald 14., Takács Á. 70., Niksz 73.

Körmend: Szukics – Burka (Horváth), Cser (Papp), Kósik, Varga – Balikó, MAKAI, Török, Osvald (László) – NIKSZ, Takács Á. Edző: ifj. Molnár Károly.

Csepreg: Taródi – KÁNTOR, Illés (Kovács B.), SASS G., KIS-NEMES MILÁN – Horváth D., Varga Zs., Kis-Nemes Máté (Németh G.), BARANYAI - Molnár, Horváth P. Edző: Sass Dezső.

A mérkőzés elejétől a vendégek térfelén pattogott a labda, de a hazaiak rengeteg hibával játszottak, így csak egygólos előnyre tettek szert a szünetig. A második félidőben aztán folytatódott a körmendi fölény és a pontatlanság, de a vendéglátóknak így is sikerült kétszer betalálniuk. Megérdemelt hazai siker született a szimpatikusan küzdő Csepreg ellen.

 

Király SZE–Kiswire Szentgotthárd 3-2 (1-2)

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Szalay 14., Tóth M. 53., Hujber B. 63. illetve Kovács T. 2 (26, 33.).

Király: Janzsó – HUJBER B., Kiss B., Sásdi, KÁDÁR – BARÁTH, RÁCZ – Kiss K. (Hajmási), TÓTH M.(Németh B.), Hegedűs (Kovács R.) – SZALAY (Szabó Z.). Edző: Horváth Levente.

Szentgotthárd: Szabó – Polly, KOVÁCS G., Támis, Dancsecz – MERKLI (Hompasz), Vass G., Csákvári (Bugán), KOVÁCS T., NYÁRI – Düh (Muszka). Edző: Heiter László.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Király, meg is szerezte a vezetést: Tóth M átadását Szalay helyezte a kapuba. A hazaiak támadásban maradtak, és csak azért nem lett 2-0, mert Szalay ziccerét Szabó kapus bravúrral védte. A vendégek egy kontra végén egyenlítettek a félidő közepén, Kovács T. lőtt a kapuba. A folytatásban megzavarodott hazaiak labdát veszítettek, és a gotthárdi gólszerző a kapust is kicselezve gurított a kapuba. A vendégek akár a harmadik találatot is megszerezhették volna, de a Király átvészelte a nehéz időszakot.

A hazaiak aztán a második félidőt is jól kezdték, Szalay lépett ki egy elrontott gotthárdi támadás után, és csak szabálytalanul tudták megállítani, a büntetőből Tóth M. egyenlített. Aztán fordított a Király, egy bal oldali beadásra Hujber ért fel, és kilőtte a hosszú sarkot. A hátralévő időben kemény csata folyt a pályán, de a vendégek nem tudtak egyenlíteni. A Király magának tette nehézzé a mérkőzést, de a második félidei játékával rászolgált a minimális győzelemre.

 

Vép–Jánosháza 0-0

Vép, 130 néző, vezette: Tóth R.

Vép: Bezdi – Mester (Illés), WÁGNER, JOÓ, Balikó – DANCS, Őri (Vermes), Hóbor (Jordán), Török, Szemes (Vajda) – Versegi. Megbízott edző: Takács Csaba.

Jánosháza: Kovács K. – Laczi (Nagy K.), Simon, Tóth L., SZABÓ M. – HORVÁTH A., OROSZ, PINTÉR, Megyesi – VÁGUSZ A. (Fenyő), Vágusz P. (Balhási Sz.). Edző: Kelemen Kornél.

Az első félidőben főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, emiatt aztán kevés lehetőség adódott. Az események a félidő végén élénkültek meg, Jordán szerzett labdát a védőktől, de lövését védte a kapus – a vendégek egy távoli lökettel próbálkoztak. A második félidőt jól kezdte a Vép, Versegi fordult kapura, azonban mellé lőtt. Innét kezdve a kapusok akár félre is vonulhattak volna egy különedzésre, mert egyik oldalon sem akadt helyzet. A csapatok továbbra is hajtottak, de igazi játék nem volt. A nem túl magas színvonalú találkozón igazságos döntetlen született.

 

Vasvár–Kőszeg 1-0 (0-0)

Vasvár, 80 néző, vezette: Németh T.

Gól: Robán 71.

Vasvár: SMOLCZER – Horváth A., Hajas (Molnár B.), Bíró, Dávid – Shcermann (Rumi), Réfi – Tausz (Kaposi), ZSIGMOND, Czövek (Osvald) – Robán (Dézsi). Edző: Konrád Péter.

Kőszeg: TÁNCSICS – Toldi, ŐRI, Major, GŐCZE – Brieber (Marti Ch.), Molnár Z., Farkas, Pongrácz Zs. (Sándor) – Molnár Cs. (Dankovics), KOVÁCS A. (Korényi). Edző: Devecseri Gábor.

Mindkét csapaton érződött, hogy szüksége van a pontokra, a nézők jó iramú, küzdelmes találkozót láthattak. A vendégek átlövésekkel próbálkoztak, a hazaiaknak két gólhelyzetük akadt: egy szöglet után sikerült közvetlen közelről mellé fejelni, illetve a Táncsics mellett elgurított labdát vágták ki a védők a gólvonalról. A szünet után folytatódott a hajtós játék, aztán a Vasvár betalált, Zsigmond labdája után Robán csavart éles szögből a hosszú sarokba. A Kőszeg nem adta fel, a vendégeknek is akadtak lehetőségei a helyeztek mellett, azonban nem tudták bevenni Smolczer kapuját. A hazaiak egy hajszállal jobbak voltak a jól küzdő vendégeknél.

 

Rum–Tápláni KSK 6-0 (2-0)

Rum, 120 néző, vezette: Boda.

Gól: Csernák 2 (1., 65.), Molnár R. 4., Horváth G. 3 (76., 87., 90.).

Rum: Busi – Leitgeb (Papp), KORONCZAI, ROSTA, Iker (OLÁH) – KONTICS, Székely (Varga), FEHÉR K., Molnár R. (Fehér Z.) – Somogyi (HORVÁTH G.), CSERNÁK. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Táplán: Gyimesi – Koronczai, Szilágyi, Schimmer, Balázs – Badics, Muzsai (Borbás) – Németh, Schindler, Virág (Hajmási) – Rajzinger. Játékos-edző: Borbás János.

Robbantott a Rum a meccs elején, előbb CSernák passzolt a kapuba egy beadás után, majd Molnár fejelte be a kapusról kijövő labdát. A Táplán ezután magához tért, kiegyenlített játék folyt a pályán, a házigazda kettő, a vendégcsapat egy ziccert hibázott el. A szünet után mentek előre a látogatók az egyenlítésért, de a hazai kontrák végig veszélyesek voltak. Előbb Csernák egyszer, majd a csereként beállt Horváth G. háromszor volt eredményes, így a meccset góllal kezdő és záró Rum ilyen arányban is megérdemelten nyert .

 

Rábapaty–Schott Lukácsháza 1-0 (0-0)

Rábapaty, 120 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Németh K. (89.).

Rábapaty: VARGA – GOSZTOLYA, CSUPOR, Tőke, Balhási (Dugovics) – SZABÓ A., Piros (Gyürü), Szabó D., Tóth (Toldi, Horváth) – Király Zs.. (Vadász), NÉMETH K. Edző: Enzsöl Gábor.

Lukácsháza: MOLNÁR – KOVÁCS D., Németh P., GUGCSÓ, Baranyai – Szabó K., Németh R., Gombás (Czirók), Komálovics – Tar, Szalai (Szlávich). Edző: Bezdi István.

Az első tíz percben a vendégek három lövéssel veszélyeztettek, aztán egy szöglet után Király a kapufa tövére bólintott. A széltől támogatott Lukácsháza többet veszélyeztetett, egy ízben a hazai kapus nagy bravúrral hárított. A második félidőt nagyon megnyomták a lukácsháziak, vagy nagy helyzetben rontottak, vagy a hazai portás védett. A hazaiak a 70. percben lőttek először kapura – ám kimaradt a tizenegyes. Úgy nézett ki, hogy marad a döntetlen, de egy kontra után, remek egyéni megoldással a büntetőt hibázó Németh K. eldöntötte a mérkőzést. Az összkép alapján a hazai csapat szerencséjének köszönheti győzelmét a jól játszó Lukácsháza ellen.

 

Egyházasrádóc–Kemenesalja 1-1 (1-0)

Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Derdák.

Gól: Krajczár (25.), illetve Németh P. (85.).

Egyházasrádóc: Balogh Á. – Takács D., VILICS B., Németh M. (Loibenbeck), KERTES – Krajczár (Vilics Á.), TAR (Budai), Molnár (Kazinczki), Velekei – Németh M., Polgár. Edző: Hegedűs Attila.

Kemenesalja: Bíró – ERDÉLYI, DOBSON K., NÉMETH., Németh R. (AMBRUS) – Dobson D., Kóbor (Mendel), Horváth Zs., Kovács K. – Ruzsa (Kovács K.), Sebestyén (VESZPRÉMI). Edző: Hudák Tamás.

A hazaiak győzelmi kényszeri alatt játszottak jól is kezdték a meccset, domináltak, bár nagy helyzeteik nem voltak. A 25. percben egy szép egyéni akció végén megszerezték a vezetést. .A második félidő eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, a 60. perc után a vendégek átvették az irányítást, de játékukban nem volt gólveszély. A hajrában a rádóciak ajtó-ablak helyzetet hibáztak, válaszul a vendégek kiegyenlítettek. Összességében ellentétes félidők után a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, de a vönöckiek lelkes játékukkal egy pontot elvittek.

Celldömölkről Gasztonyi Csaba és Finta László, Szombathelyről Horváth Levente, Körmendről Szabó Tibor, Rumból Pup András, Rábapatyról Dani Lajos, Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról Szíjj László, Vépről Németh Attila tudósította lapunkat.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.            Celldömölk         8             7             1             0             35           -              8             22

2.            Répcelak             8             7             0             1             20           -              8             21

3.            Körmend            8             6             1             1             40           -              7             19

4.            Király SZE            8             5             2             1             17           -              11           17

5.            Vép       8             5             1             2             21           -              10           16

6.            Jánosháza           8             3             4             1             12           -              9             13

7.            Szentgotthárd  8             4             0             4             12           -              14           12

8.            Rábapaty            8             3             2             3             9             -              9             11

9.            Kemenesalja     8             3             1             4             8             -              19           10

10.          Vasvár  8             3             1             4             12           -              25           10

11.          Rum      8             2             1             5             19           -              21           7

12.          Csepreg               8             1             2             5             9             -              16           5

13.          Tápláni KSK        8             1             2             5             9             -              20           5

14.          Kőszeg 8             1             2             5             4             -              24           5

15.          Egyházasrád.     8             1             1             6             10           -              25           4

16.          Lukácsháza         8             0             3             5             10           -              21           3

Celldömölki VSE- Répcelaki SE 6-1 (3-0)

Celldömölk, 400 néző, vezette: Vass.

Gól: Szép 15., Németh J. 3 (18., 28., 60.), Manganelli 50., Boda 75. ill. Németh G. 66.

CVSE: HEINER VAJDA, GYŐRVÁRI, VARGA J., ENYINGI MARCELL MANGANELLI (GORÁCZ), SZUH, ENYINGI MÁRK (HORVÁTH D.), SZÉP NÉMETH J. (PIRI) SINKA (BODA). Edző: Koman Vladimir.

Répcelak: Berényi Balogh, Baranyai, Balassa, Fazekas Kiss T. (Tamási) Tóth D. (Farkas), Csordás, Horváth T. (Keszthelyi), NÉMETH G.III. Pungor (Bujtás). Játékos-edző: Balassa Péter

A három gólt szerző Némethet (karszalaggal) köszöntik a társak a Celldömölk -Répcelak (6-1) mérkőzésen: sima lett a rangadó vége Fotó: Unger Tamás

Az első tíz percben meglepte a hazaiakat a Répcelak, hisz letámadással kezdtek ezért inkább a celli térfélen folyt a játék. Tíz perc után aztán a Cell rendezte a sorokat és átvette a játék irányítását. Egy szöglet után nem tudott felszabadítani a vendégek védelme, a labda Szép elé került, aki a kapuba lőtt. A találat megzavarta a Répcelakot, alig három perc múlva Németh J. megpattanó lövése talált utat a hálóba (2-0). Ezután is teljesen uralta a játékot a Celldömölk, élvezetes játékot produkálta hazai csapat, Enyingi Márk cselezte le magát az alapvonalig, középre tette a labdát, Németh J. pedig belőtte a harmadik találatot, tovább zilálva a vendégek sorait.

A második félidőben hamar megszületett a negyedik celli gól, Németh pörgetésével Manganelli lépett ki a védők közül, és a felső sarokba lőtt. Ettől összeomlott a vendégcsapat, a hazaiak szinte ellenállás nélkül futballozhattak. A nagy kedvvel játszó Németh J. teljesítményét megkoronázva megszerezte saját maga harmadik, csapata ötödik gólját. Szinte állandóan a répcelaki kapu előtt folyt a játék. Levegőben lógott az újabb celli találat, azonban egy előrevágott labdára Németh G. csapott le, és belőtte csapata becsületgólját. Ez nem szegte kedvét a jól játszó hazaiaknak, továbbra is támadásban maradtak, újra körbeadogatták a répcelaki védelmet, és Boda belőtte a hatodikat. A nagyszerű játékot produkáló és sok jó teljesítményt felvonultató Celldömölk szinte átrobogott ellenfelén és megérdemelt, nagykülönbségű győzelmet szerzett.

Koman Vladimir: Esélyt sem adtunk ellenfelünknek. Szépen futballoztunk, sok gólt lőve szereztünk örömet közönségünknek. Úgy érzem, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

Balassa Péter: A celldömölki vágóhídon csúnyán elvéreztünk. Gratulálok ellenfelünknek. Amit eddig felépítettünk azt most leromboltuk, kezdhetjük újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!