Sport

2016.08.02. 15:15

Celldömölki győzelem - 14 gólt szerzett a házigazda Négy Város tornáján

Celldömölk - 37. alkalommal rendezték meg a Négy Város labdarúgó-tornát a hétvégén Celldömölkön. A hagyományos felkészülési kupát a házigazda nyerte a tavalyi győztes Lenti TE előtt, a Körmend bronzérmes lett.

Török Tibor

Korábban a barcsi csapat 15, Celldömölk 10, Körmend 7, Lenti 3 alkalommal vihette haza a serleget.

A celliek ezúttal kapott gól nélkül söpörték be a győzelmet. Szombaton 13-0-ra lépték le a Barcsot, a másik mérkőzésen a Körmend 2-0-ra kikapott a Lentitől. A vasárnapi bronzmeccsen a Rába-parti alakulat 9-0-ra ütötte ki a barcsiakat, míg a fináléban pedig a Cell 1-0 győzött a Lenti ellen.

A díjkiosztón két polgármester köszöntötte a csapatokat, előbb Fehér László a házigazda nevében, majd Bebes István, Körmend első embereként, a 2017-es torna rendezőjeként gratulált a résztvevőknek.

A torna legjobb celldömölki játékosa Piri Balázs lett, gólkirályi címet Enyingi Márk (CVSE), a legjobb játékosnak járó elismerést Szabó Zsolt (Lenti TE) kapta, a legjobb kapusnak Balogh Balázst (Lenti TE) választották.

A kupagyőztes Celldömölk: előbb a Barcsot verték magabiztosan, a vasárnapi döntőben pedig a Lenti csapatát győzték le 1-0-ra Fotó: Gyuricza Imre

Koman Vladimir a CVSE vezetőedzője szerint a torna jól szolgálta a bajnokságra történő felkészülést.

- A szombati 13-0 után a döntőbeli kissé 1-0 csalóka, hiszen a fináléban is rúghattunk volna 5-6 gólt. Ezzel együtt az egyetlen találat is tornagyőzelmet ért, a futball már csak ilyen.

A celli keretben történtek változások a nyáron, tudtuk meg Gasztonyi Csaba technikai vezetőtől. Manganelli Zsolt Ausztriába igazolt, és valószínűleg Boda Péter is távozik. A fiatal középpályás, Zimomrja Olekszandr az NB II-es Sopron futballistája lett. Sárvárról három játékos érkezett Celldömölkre: Ódor Bálint (támadó), Szakos Márk (középpályás), Lempeg Olivér (középpályás). Mellettük a klub leigazolta még a a Kemenesalja csatárát, Dobson Dávidot.

Molnár Károly a Körmend trénere elmondta, hogy a torna jól illeszkedett a csapat felkészülési programjába. Az edző a meccseken főleg a fiatalabb játékosoknak adott lehetőséget, hiszen a rutinos labdarúgókat már ismeri. A körmendiektől heten távoztak, heten érkeztek. László Dávid Egyházasrádócra, Cser Dávid Nádasdra, Kurucz Milán és Burka Balázs Szentgotthárdra, Szukics Máté, Németh Balázs és Osvald Milán Ausztriába igazolt. Az új játékosok listája: Báger Zoltán (kapus/Ausztria), Nagy Tamás (középpályás/Ausztria), Sipos Bálint (támadó/Sárvár), Nyári Bálint (középpályás/Tápláni KSK). Az U19-es csapatból pedig három fiatal került be a keretbe: Varga Bence, Tompa Kristóf, Kádár Gergő.

- A keret összeállt, de a támadószekcióban vannak még sérültjeink - nyilatkozta Molnár Károly -, ha ők felépülnek, akkor derül ki, mire vagyunk képesek. A hétvégén Balogunyomban kupameccs vár ránk, a hazai csapat igazi mumus számunkra, általában kiesünk ellenük a kupában, épp itt az ideje, hogy megszakadjon a sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!