Sport

2017.03.06. 19:30

Celli bronzok az asztalitenisz ob-ról - Szita Márton hajszállal csúszott le a döntőről

Érd - A Celldömölki VSE-Swietelsky asztaliteniszezői két harmadik helyezést szereztek az országos bajnokságon.

Horváth Erika

Vas megyét a Celldömölki VSE képviselte az Érd Arénában megrendezett ob-n. A 32-es főtáblára Szita Márton és Fazekas Péter kiemeltként került fel, Iván Csaba pedig a selejtezőcsoportban megszerzett két győzelemmel. Iván a 16 közé jutásért búcsúzott, éppen Szita által. A 21 éves Szita Marci a következő meccsét is simán, 4:0-ra nyerte, pedig a nyolcaddöntőben az olimpikon, ötszörös bajnok Jakab János (Stockerau) volt az ellenfele. De Kriston Dániel (Szécsény) sem járt vele jobban, őt is 4:0-ra verte. Következett a Szudi Ádám (Borussia Dortmund) - lelőve a slusszpoént: a későbbi bajnok - elleni elődöntő. Szudi már 3:0-ra vezetett, innen egalizált Szita (3:0), aki a döntő játszmát jobban kezdte, 5-1-re ellépett, de végül Szudi ért célba, így Szita Márton bronzérmes lett. A másik ágon a négyszeres egyéni bajnok Fazekas Péter 4:1-es győzelemmel jutott túl Kovács Domonkoson (Innsbruck), 4:2-vel Hoffmann Tamáson (Komló). A most Svédországban légióskodó, de két éve a CVSE-ben is megfordult Kosiba Dániel ütötte el az elődöntőtől, az éremtől (2:4).

A parádésan játszó Szita Márton (jobbról) kétszer állhatott fel a dobogó harmadik fokára az érdi országos bajnokságon, egyszer páros- és klubtársával, Fazekas Péterrel (balról)  Fotó: Unger Tamás

Férfi párosban Fazekas Péternek és Szita Mártonnak erőnyerőként a nyolcaddöntőben kellett először asztalhoz állnia, és 3:0-ra verték a Hoffmann-Timafalvi (Komló, Eger) kettőst. A negyeddöntőben sem vesztettek szettet, a Vitsek-Muskó duót győzték le. Az elődöntőben azonban szoros, kiélezett mérkőzésen kikaptak a Molnár Kisztián-Kovács Sebestyén (BVSC) párostól, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Vegyes párosban Fazekas Péter révén voltunk érdekeltek, aki Petermann-Varga Tímeával (Budaörs) egy 3:1-es győzelemmel - a Sabján-Keresztesi (Komló, Szekszárd) duó ellen - a nyolcba még bejutottak, de a későbbi ezüstérmes Ecseki Nándor és Bálint Bernadett (Ober-Erlenbach, Kolbemoor) által 3:0-ra elvéreztek.

- A játékommal majdhogynem maximálisan elégedett lehetek - mondta a számára két bronzzal végződő (tavaly egyéniben szintén bronzérmes, párosban viszont felnőtt bajnok) Szita Márton az érdi ob-szereplésről. - De ha már ennyire jól ment, talán jobb helyezés is kisülhetett volna belőle. Párosban is jók voltunk, ott sem sokon múlott a döntő. Egyéniben viszonylag nehéz volt a sorsolásom, de szettet sem vesztettem az elődöntőig. Szudi Ádám évek óta a legkellemetlenebb ellenfelemnek számít. Nagy dolog volt 0:3-ról egyenlíteni. Mindketten a legjobb tudásunk közelében teljesítettünk. Sajnálom, hogy nem én nyertem, ilyen játékkal nagyon jó esélyeim lehettek volna a fináléban.

Az érdi csarnokban vasárnap délelőtt nem hivatalos másodosztályú ob-t is rendeztek, ahol csak NB II-ben, illetve annál alacsonyabb osztályban játszók indulhattak. A celliek 16 éves játékosa, Iván Bertold két győzelemmel, egy vereséggel jutott fel a főtáblára, ahol 3:0-ra verte Bálintot (Pénzügyőr), majd Lovasit (Göd) is. Az elődöntőben a Horváth István elleni 3:0-s vereség számára is bronzérmet jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!