Sport

2015.01.27. 15:53

Celli játékosok, szombathelyi szervezők a budapesti asztalitenisz World Tour-versenyen

Budapest – Idén a főváros lehet a házigazdája a felnőtt asztaliteniszezők magyarországi World Tour állomásának. Asztalhoz állnak a CVSE játékosai is, a szervezésben pedig szombathelyiek kaptak főszerepet.

Horváth Erika

Egy évvel ezelőtt Szombathely égett pingponglázban, hiszen a vasi megyeszékhely lehetett a házigazdája a magyarországi World Tour-állomásnak. Most Budapesten, a Tüskecsarnokban, a jövő évi Európa-bajnokság helyszínén rendezik meg a Magyar Nagydíjat – ez lesz az első nagy, többnapos nemzetközi sportrendezvény az új létesítményben.

A január 28. és február 1. között 48 ország 342 felnőtt és U21-es férfi és női játékosát felvonultató viadalnak vannak vasi vonatkozásai is. Asztalhoz áll a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka extraligás tirója: a felnőtteknél Fazekas Péter és Kosiba Dániel – előbbi csak egyéniben indul(hat), utóbbi párosban is Jakab Jánossal az oldalán. Ecseki Nándor pedig az U21-es korosztályban próbál szerencsét egyéniben, illetve párosban – akárcsak a tavalyi ifjúsági Eb-n (ahol aranyat nyertek) Szudi Ádám lesz a társa.

Éppen egy évvel ezelőtt Szombathely vendégei voltak Póta Georgináék Fotó: Horváth Csaba

A World Tour-versenynek szombathelyi szereplői is vannak. A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) a Pannonsport Kft-re bízta a szervezést; Kalmár Attila és csapata, valamint sportági szakértőként Szarka Tibor biztosítja a nagydíj zavartalan lebonyolítását. A MOATSZ nem akart semmit sem a véletlenre bízni – s miután ez a team az Arena Savariában már három – 2013 és 2014 őszén az ifjúságiak, tavaly ilyenkor pedig a felnőttek számára rendezett – World-Tour-versenyt is mindenki megelégedésére vezényelt le, a fővárosban, az idei év legnagyobb hazai asztalitenisz-eseményén is megkapták a bizalmat.

A Magyar Nagydíj a harmadik számú, a challenge kategóriába tartozik. A szuper és a major mellett ez a legszerényebb díjazású – Budapesten 35 ezer dollár lesz az összdíjazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!