Sport

2015.11.23. 16:05

Center nélkül elbukott a SZoESE női kosárlabdacsapata

Pécs – Idegenbeli vereséggel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola.

Tóth Gábor

PINKK SE–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 87-60 (25-22, 19-13, 17-10, 26-15). – Pécs, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Mintál, Bálint.

SZoESE: Tóth T. 2, Gusztafik 10, Czinder 34/16, Uszkai 4, Gyuricza 6/6. Csere: Kovács –, Hansági –, Simon 2, Boronkay 2, Hajdinák –. Edző: Kozma Tamás.

A 6. forduló mérkőzésére erősen tartalékos csapattal utazott a szombathelyi gárda: Szabó-Haklits Zsuzsanna és Orsós-Bogdán Lívia sérülés, Feigl Fani családi, Németh Kitti pedig iskolai okokból hiányzott – így tulajdonképpen center nélkül maradt a SZoESE.

A mérkőzés Komlóra volt kiírva, ám a SZoESE játékosai, vezetői a csarnokban értesültek arról, hogy a meccset visszavitték Pécsre. Csak erről elfelejtették tájékoztatni a vasiakat. akik így ismét buszra szálltak és utaztak tovább – a találkozó fél órás kezdéssel kezdődött.

Erős tempóban kezdődött a mérkőzés, sok pont esett gyors indításból. Az alacsony szerkezetű szombathelyiek nagyot küzdöttek a centerjátékra építő Pécs ellen, de alig-alig fértek hozzá a lepattanókhoz. Czinder Adrienn extra dobóteljesítménye mégis meccsben tartotta a vendégeket az első félidőben.

Fordulás után viszont egyre nehezebben tartotta a lépést a SZoESE – Gusztafik is korán kipontozódott. Ráadásul a Pécs remek dobóformát fogott ki, a palánk alatti csatát is elvesztették a vasiak és erővel is egyre kevésbé bírták. Végül biztosan nyert a vendéglátó.

Kozma Tamás: – Magas ember nélkül magasabb szinten nem lehet kosárlabdázni. Koncentráció nélkül nem lehet büntetőket a bedobni. Kellő számú edzés nélkül nem lehet a mérkőzést nyerni. Viszont Czinder Adrienn első osztályú teljesítménye üdítő színfolt volt a pécsi szürkeségünkben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!