Sport

2013.11.01. 16:15

Körmend: csak a győzelem

Körmend - Szombaton 18 órakor kezdődik az Inkognito Fashion Körmend BC -Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A-csoportos férfi kosárlabda mérkőzés.

Legutóbb Sopronban tíz pont feletti hátrányból is vissza tudott kapaszkodni Hencsey Tamás csapata, de az utolsó két perc hibái megpecsételték a sorsát. Ahogy akkor, úgy most is azonos mérleggel álló együttes lesz az ellenfél, de ezúttal a körmendiek szeretnének előnybe kerülni.

- Három olyan külföldi játékos van Szegeden, aki általában jó teljesítményt nyújt, plusz ott van Csorvási Milán, aki hazai szinten egy meghatározó center - mondta Hencsey Tamás vezetőedző. Ugyanakkor hazai pályán mindenképpen arra kell törekednünk, hogy megszerezzük a következő győzelmünket. Tudjuk, hogy szeretik megjátszani Csorvásit a palánk közelében, plusz négyes poszton olyan légiósuk van, aki ha nem is kiváló dobó, de nagyon atletikus és gyakran tör be a labdával. Ismerjük Levyt, aki több éve van Magyarországon, és van egy szerb irányítójuk, aki ismeri a délszláv iskolát. Egy összetett csapat, különböző típusú játékosokkal. Úgy gondolom, hogy nekünk elsősorban a saját játékunkat kell játszanunk. A védekezéssel nincs is különösebb problémám, jobb, mint az előző szezonban. Továbbra is inkább a támadójátékunkon van javítani valónk. Kevés a jó egyéni teljesítmény, elsősorban emiatt nem tudtunk több mérkőzést megnyerni.

A körmendi klub vezetése csütörtökön jelezte, hogy nem teljesen elégedett a két amerikai idegenlégiós teljesítményével. És mivel az Atomerőmű SE játékost cserélt új légióst hívott Durrell Summers helyére Körmenden úgy gondolták, érdemes lehetőséget adni az amerikai kosarasnak. Már meg is kezdte kéthetes próbajátékát.

- Éltünk a lehetőséggel, hogy Durrel Summerst elhozzuk Paksról, hiszen nem került külön pénzbe - folytatta Hencsey Tamás. Szeretném látni, hogy egy más szerkezetű csapattal mire képes. Már gyakoroltunk vele a héten, de csak pénteken este dől el, hogy ki fog játszani szombaton. Számos példa van arra, hogy valaki egyik csapatban jól játszik, aztán a másikban nem megy neki, de ez fordítva is igaz. Ő két éve a Michigan State csapatával egyetemi négyes döntőben játszott. Jól dob, tud egy-egyezni, tavaly a D ligában is jó mutatói voltak. Úgy gondolom, hogy lehet benne lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!