Sport

2017.08.22. 17:45

Csak a legjobbak - Világbajnokságon bunyózik Hámori

KŐSZEG, HAMBURG Pénteken kezdetét veszi a németországi, hamburgi 19. AIBA felnőtt ökölvívó-világbajnokság (Sporthalle) - a mezőnyben ott lesz a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Az év legrangosabb erő-próbáján 85 ország 279 bunyósa vesz részt. A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) történetében először kvalifikálni kellett a vb-re: április és június között zajlottak a selejtezők mind az öt kontinensen. Vagyis csak a legjobbak húzhatnak kesztyűt a vb-n. A világbajnokságra három magyar bokszoló kvalifikálta magát, Kovács Richárd (64 kg), Harcsa Zoltán (75 kg) és Hámori Ádám (91 kg). A kőszegiek kitűnősége, Hámori Ádám a Harkivban rendezett Európa-bajnokságon lett ötödik - ezzel az eredménnyel harcolta ki a vb-részvételt. A négyszeres felnőtt magyar bajnok, 2011-ben junior Európa-bajnok, 2013-ban ifi Eb-bronzérmes, még mindig csupán 22 esztendős bunyós első felnőtt-világbajnokságára készül.

Hámori Ádám felkészülten utazik a vb-re Fotó: Szendi Péter

- Kemény, hosszú felkészülés, öthetes edzőtábor van mögöttem - árulta el Hámori Ádám. - Dolgoztunk Budapesten, Mátraházán és természetesen Tatán - de itthon is belevetettük magunkat a munkába klubedzőmmel, Varsányi Áronnal. Jó formában, jó erőben érzem magam, sérülés nem hátráltat. A 91 kilós súlycsoportban 26 versenyző alkotja a mezőnyt, Eb-, vb-dobogósok, olimpiai érmesek lépnek majd ringbe. Többek között ismét összecsaphatok például az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnokával, Jevgenyij Tyisenkóval, akitől nagy csatában kaptam ki az Eb negyeddöntőjében. Vagyis nagyon nehéz dolgom lesz. Ugyanakkor nekem is vannak terveim. Ha a harkivi Európa-bajnokságon mutatott formámmal tudnék előrukkolni, akkor okozhatnék meglepetést. Szeretnék győztes meccsel hazatérni. Egy jó sorsolással, kis szerencsével, két győztes mérkőzéssel pedig összejöhet a pontszerzés, az ötödik hely - halványan ebben bízom. Az biztos, hogy mindent el fogok követni a jó eredmény érdekében!

A magyar válogatott kedden utazott el Hamburgba, szerdán és csütörtökön átmozgató edzés vár a három bunyósra, pénteken pedig már ringbe is lépnek a fiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!