Sport

2017.07.21. 18:21

Csak egy csapat volt a medencében

SZOMBATHELY Megkezdődött a II. OMV Kupa nemzetközi U20-as vízilabdatorna. A magyar csapat magabiztosan győzött Ausztrália ellen.

Pum András

Magyarország-Ausztrália 14-5 (4-1, 3-0, 4-0, 4-4).

Tófürdő, 400 néző, nemzetközi utánpótlás-vízilabdatorna.

Magyarország: Vogel - Vadovics 1, Teleki, Szatmári, Sélley 1, Burián 3, Lukács 1. Csere: Simon 1, Baksa 1, Csacsovszky 3, Sugár 1, Csiszár, Nagy Á. 1, Zerinváry 1. Szövetségi kapitány: dr. Horkai György.

Az első támadásokat elkapkodták a csapatok, majd egy zengő ausztrál kapufa után egy emberelőnyös helyzetet váltott gólra Burián. A magyarok remekül védekeztek, az ausztrálok nem tudták lövéssel befejezni akcióikat. Nem úgy dr. Horkai György legénysége: Szatmári távoli bombájával már kettővel ment a magyar együttes. Bő két és fél perc volt hátra, amikor az ausztrál csapat megszerezte első találatát (2-1). Simon válaszolt, ismét visszaállt a közte kettő, aztán Burián megszerezte a negyedik gólt (4-1). A második negyedben Baksa középtávoli lövéssel hamar betalált, miközben az ausztrálok gyenge próbálkozásait könnyen hárította Vogel. Habár biztos vezetésük tudatában kicsit engedtek a gyeplőn a magyarok, uralták a meccset. Sorban jöttek a hazai gólok, a félidőben 7-1-re vezettek a magyarok. Szünet után is csupán egy „gárda volt a medencében". Tovább nőtt a különbség, dr. Horkai György azt is megtehette, hogy kulcsembereit pihentette. A magyar együttes lendületesen vízilabdázott, állva hagyta becsületesen próbálkozó, de kevés veszélyt jelentő ellenfelét. A zárónegyed előtt 11-1-re vezettek a magyarok. Az utolsó felvonásban több pontatlanság csúszott a fehér sapkás magyarok játékába, az ausztrálok megszerezték második góljukat. Hamar visszaállt a „világ rendje", a szövetségi kapitány nem hagyta lankadni játékosai figyelmét, akik valamelyest összekapták magukat. Az ausztrálok ebben a negyedben játszottak a legjobban, de nem tudtak közel férkőzni a hazaiakhoz.

A magyar válogatott győzelme nem forgott veszélyben, de az biztos: a szerbek és a horvátok ellen jóval nehezebb dolga lesz.

A másik mérkőzésen: Szerbia-Horvátország 9-9. Büntetőkkel: 19-18.

A magyar csapat szombaton 18.30-kor Szerbia, vasárnap 11 órai kezdettel Horvátország ellen száll vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!