Negyedik helyen végzett a szuperligában a Kőszegi SE teniszcsapata

2017. július 24., 19:50 szerző: Tóth Gábor
komment
KŐSZEG - A negyedik helyen fejezte be a 2017-es teniszszuperliga küzdelmeit a Kőszegi SE férficsapata - az eredmény reális, de kis szerencsével egy érem összejöhetett volna.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Kőszegi SE az alapszakaszban hazai pályán legyőzte (6-1) az újonc Mini Garros Budapestet, majd idegenben kikapott (0-7) a tavalyi bajnok MTK-tól, végül nyert (5-2) a tavalyi bronzérmes Budaörs vendégeként. Így csoportmásodikként a felsőházban kezdhette meg a központi, budapesti rájátszást. Az elődöntőben nagy csatában maradt alul (3-4) a későbbi bajnok Győr ellen, majd a bronzmeccsen a Siófok is jobbnak bizonyult (2-5).


A Kőszegi SE már hosszú ideje eredményesen működő szuperligás teniszcsapata - játékosok és vezetők	 Fotó: Kőszegi SE

- Összesen hatodik szezonunkat töltöttük a honi tenisz-csapatbajnokság legmagasabb osztályában, zsinórban negyedszer állhattunk rajthoz a szuperligában - jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE tenisz-szakosztályának a vezetője. - Most jutottunk be másodszor a felsőházba, és másodszor végeztünk negyedikként - vagyis beállítottuk a klub történetének legjobb eredményét. Az elsődleges célunk a bentmaradás volt, amit biztosan teljesítettünk, a felsőház pedig már csak hab volt a tortán. Vagyis minden okunk megvan az elégedettségre - kicsi hiányérzet mégis maradt bennem. Az elődöntőben ugyanis csak hajszállal kaptunk ki a később egészen az aranyéremig menetelő Győrtől. Csak egy kicsi szerencse kellett volna a bravúrhoz... De összességében a negyedik helyünk reális eredmény. Az előttünk végző csapatok sokkal több pénzből gazdálkodnak, remek játékosokat igazoltak. Mi viszont a csapategységünkkel, az összetartó társaságunkkal sokak elismerését kivívtuk. A csapat gerince, magja hosszú évek óta állandó - szurkolunk, segítünk egymásnak, együtt sírunk, együtt nevetünk. Az összevásárolt csapatoknál ez nem így működik: a sztárjátékos csak magával foglalkozik, lejátssza a saját meccsét, és már távozik is. Ebből a fajta profizmusból mi nem kérünk, a jövőben is ügyelünk arra, hogy Kőszegen a jövőben is családias legyen a hangulat. Ennek a bizonyítéka, hogy a játékosaink már most jelezték, maradnak jövőre is - ami igazán örömteli.

A 2017-es teniszszuperliga végeredménye: 1. Győr, 2. MTK, 3. Siófok, 4. Kőszeg, 5. FTC, 6. Budaörs, 7. Fagyas Budapest, 8. Mini Garros Budapest.

A kőszegi csapat tagjai: Bartakovics Macell, Jarc Rok, Sardu Dáneil, Vörös Máté, Enyedi János, Csontos Balázs, Lipták János (csapat-kapitány), Serkédi Erik, Tóth Szilárd (technikai vezető), Molnár Sándor (főtámogató), Koltay Árpád (szakosztályvezető).

A kőszegi csapatot érintő hír, hogy a saját nevelésű, de az MTK színeiben versenyző 17 éves Vörös Máté a korosztályos magyar válogatott tagjaként vesz részt az U18-as Európa-bajnokságon Svájcban - egyéniben és párosban is bizonyíthat.

Tóth Gábor

2017. július 24., 19:50 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...