Sport

2016.10.29. 18:35

Csak egy veretlen csapat van a bajnokságban, az Egis Körmend!

Remek első félidővel alapozta meg sikerét az Egis Körmend, és bár a ZTE mindent megtett a felzárkózásért, mínusz 23-ról nyolcra is szűkítette a különbséget, de a néha hullámzóan játszó hazaiaknál mindig akadt valaki, aki továbblendítette a csapatot a magabiztos győzelem felé.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 94–76 (25–12, 15–17, 34–26, 18–19)
Körmend, 2000 néző V: Benczur, Söjtöry, Balog
KÖRMEND: PETTY 15, SMITH 22/15, SADDLER 11/9, Loveridge 9/3, Horti 8
Csere: ALLEN 17, FERENCZ 12/6, Németh Á. -
Vezetőedző: Teo Csizmics
ZALAEGERSZEG: UBILLA 15/9, Norfleet 11/3, Kerpel Fronius 4, Szabó 9, DRUNGILAS 24
Csere: BENKE 10/6, Mohácsi 3/3, Velkey -, Czinger -
Vezetőedző: Bencze Tamás
Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-7. 7. p.: 19-9. 14. p.: 38-21. 18. p.: 38-27. 22. p.: 40-33. 28. p.: 69-48. 35. p.: 78-66. 38. p.: 84-74.
Kipontozódott: Horti 33. p., Norfleet 40. p.

A mérkőzés napjára már csak néhány belépő maradt a körmendi pénztárban, amelyeket gyorsan megvásároltak a drukkerek a nyitáskor. Zalaegerszegen is elfogyott a 230 vendégjegy, így táblás ház előtt, remek hangulatban dobták fel a labdát a 123. szomszédvári rangadóra. Ubilla hármasa után a ZTE vezetett, de rövid ideig, mert Smith is triplát dobott, 9-5-re vezetett az Egis Körmend négy perc után. A vendég időkérés nem hatott, ráadásul Drungilas kapott technikait, miután a reklámtáblának rúgta a labdát. Allen második kettese után már tíz volt közte, és a cserék sem segítettek a vendégeken. Ferencz büntetőivel tovább nőtt a körmendi előny, ami a kisszünetig – Petty labdalopása után – már 13 pont volt.

Alig több mint két perc telt el a második negyedből, amikor Smith triplája után kétszer annyi körmendi pont állt a táblán, mint egerszegi, 32-16-nál Bencze Tamás kért időt. Norfleet dobott hét pontot zsinórban majd Szabó ziccerezett. Bár még mindig 15 volt közte, egy eladott labda után Teo Csizmics is maga köré gyűjtötte játékosait. Percekig 38-23-at mutatott a tábla, sorra maradtak ki a támadások. A Zete mozdult el innen, Benke kettese után ismét hazai időkérés szakította meg a játékot. Aztán szintén Benke jött, de ezúttal egy személyi hibával, ami után a vendég pad kapott technikait reklamálásért. Mégis – Szabó büntetőivel – kettő pontot tudott faragni a hátrányból a ZTE a nagyszünetre.

Drungilas két duplájával nyílt volt ismét a meccs. Ubilla és Smith váltott triplát kétszer is, tízzel ment az Egis Körmend. Benke is tett a különbség csökkenéséért, de mindig volt válasz hazai részről, a negyed közepén maradt a tíz közte. Saddler hármasára Drungilas egy büntetővel válaszolt. Ferencz, ahogy először otthagyták, bevágta a hármast, majd Petty lopott el egy labdát, 17 pontra duzzadt a Zete hátránya, jött is az időkérés. (27. p. 64-47.) Saddler újabb triplát dobott, majd Horti állhatott a büntetővonalra, és juttatta csapatát 21 pontos fórhoz. Az ő kettese után ismét időt kért Bencze Tamás, mert nagyon megállt a Zete.

71-48-nál már nagy volt a különbség. Drungilas harcossága tűnt ki a vendégek játékából, neki volt köszönhető, hogy húszon belül zárt a Zete a 30. perc végén. Továbbra is Drungilast keresték a labdával a társak, majd amikor Szabó is szerzett öt pontot, már csak 12 volt közte. Smith betörésénél néma maradt a síp, Benke hármast vágott és máris tízen belül volt a vendégcsapat. Izgalmas, sőt birkózós lett az utolsó öt perc. A Zete mindent megtett a felzárkózásért, de Allen dupláival tíz pontot tartotta előnyét a Körmend. Ferencz második hármasa aztán mindent eldöntött, egyedül a bajnokságban az Egis Körmend őrzi veretlenségét.

 

Mestermérleg

Teo Csizmics: – Az elmúlt szezonban is mondtam, hogy mindig nagyon nehéz a ZTE ellen játszani. Most mi örülhetünk inkább, de sok sikert kívánok a jövőben az egerszegieknek. Igyekeztünk az elejétől kézben tartani a játékot, néha ugyan voltak hullámvölgyeink, de ez még abból adódik, hogy csak a mérkőzés előtti napon tudtunk végre együtt gyakorolni, tíz emberrel edzeni a pályán. Örülök a sikernek, holnap viszont már útnak indulunk, kedden már Groningenben játszunk.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmend csapatának, még ilyen különbséggel is megérdemelten győzött. Nekünk csak rövid periódusaink voltak, amikor valóban azt mutattuk, amit szeretnénk igazán játszani, akkor el is jutottunk jó helyzetekig ezen a rendkívül fizikális mérkőzésen. Küzdöttek a játékosaim, és három perccel a vége előtt, mínusz kilencnél azt gondoltam, hogy ez akár szorosabb is lehet, de amíg taktikai fegyelemben olyanok leszünk, mint az utolsó három percben, addig nyerni nem fogunk tudni nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!