Sport

2016.05.23. 18:04

Csak majdnem bravúr

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásnak 6. fordulójában a Swietelsky Haladás VSE hazai pályán kapott ki nagy csatában a listavezető, címvédő Győrtől.

Tóth Gábor

Az amúgy is szűk szombathelyi keretből Hegyesi eltiltás miatt hiányzott. A felsőházban hibátlan Győr viszont minőségi légiósokat, válogatott játékosokat vonultatott fel - abszolút esélyesként vágott neki a mérkőzésnek.

Swietelsky-Haladás VSE -Győri ETO 2-4 (2-1)

Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Wittner (Ibriksz).

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Hajmási, Öreglaki. Csere: Vidák, Németh P., Németh E., Rácz, Sipos. Edző: Lódi Tamás.

Győr: Tóth Gy. - Drahovsky, Juan Ramon, Constantino, Seidler. Csere: Jaison, Harnisch, Sáhó, Amrani. Edző: Illa Sole Jordi.

Gól: Sipos G. (17.), Öreglaki (20.), ill. Jaison (5.), Amrani 2 (27., 35.), Seidler (30.).

Kiállítva: Constantino (24.).

A találkozót nagy lendülettel kezdte a Győr. Letámadott, igyekezett agresszíven, minél gyorsabban labdát szerezni. Túlélte a nehéz pillanatokat a Haladás, felvette a tempót. Parázs csata kerekedett a mérkőzésből, a 3. percben már 3-2 volt a faultarány. És ekkor már akadt munkája a győri kapusnak is. Ám egy egy lábak között besurranó átlövésből megszerezte a vezetést az ETO. A vendégek lendületben maradtak, több helyzetet is kialakítottak - és gyilkos tempót diktáltak. Rejlett veszély a szombathelyiek kontráiban is, a győriek pedig kapufákkal jelezték, hogy helyzetbe tudnak kerülni. Óriási különbség volt a kispadok között: hazai oldalon saját nevelésű fiatalok jelentkeztek játékra, míg a vendégektől légiósok. És az egyik ilyen saját nevelésű játékos - Sipos Gergő - egy szögletvariáció végén egyenlített (17. perc: 1-1). Sőt, egy kontrából, az első félidő utolsó pillanatában Öreglaki berúgta a második Haladás-gólt! Hazai vezetéssel vonulhattak szünetre a felek! Érezhetően sikerült meglepni a Győrt, parádés első játékrészt produkált a házigazda.

Fordulás után nagy lendülettel, és újabb kapufával nyitott az ETO. Alig-alig volt a labda a Haladásnal, de nagyot küzdöttek a hazaiak, valaki mindig beleért a kapuba tartó lövésbe. A Győr egyre idegesebben, egyre agresszívabban játszott, Constantino a 24. percben második sárga lappal ki lett állítva. A két perces emberelőnyt viszont nem tudta gólra váltani a házigazda. A Győr pedig egy kapu előtti kavarodás végén begyötörte az egyenlítő gól (27. perc: 2-2). És nyomott tovább a győzelemért az ETO. Futotta egy, két veszélyes kontrára a Haladástól, de a labda ott pattogott a hazaiak térfelén, és nem hatott megleptésként, amikor összejött a harmadik győri gól (30. perc: 2-3). Nem adta fel a Haladás, Öreglaki lökete a kapufán csattant,

Vidák tesztelte kétszer is Tóth Gyulát. Átvette az irányítást a HVSE. De nagyon kitámadtak a hazaiak, ami kedvezett a vendégeknek. Amrani másodszor talált be, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés (35. perc: 2-4). A Haladás vészkapusra váltott. Ám emberelőnyben sem sikerült kapuba találni. A percek pedig peregtek. Az ETO rutinosan, és ekkor már magabiztosan játszott. Míg a fáradni látszó hazaiak egyre többet hibáztak. Végül kikapott a Haladás - de így ki lehet kapni.

Lódi Tamás: - Úgy érzem, hogy sikerült visszanyernünk a szurkolóink bizalmát. Büszke vagyok a fiúkra, mert nagy küzdöttek, és alaposan megnehezítették a bajnok dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!