Sport

2014.07.23. 17:04

Csak röplabda - Sportiskolások edzőtáboroznak Gersekaráton

Gersekarát - Ezen a héten röplabdás főhadiszállássá változott át a gersekaráti általános iskola. Itt edzőtáboroznak a Szombathelyi Sportiskola röplabdázói.

Horváth Erika

A Szombathelyi Sportiskola egyre terebélyesedő röplabdaszakosztálya nyári programot is kínál nebulóinak. Az elmúlt években Balatonfüreden töltöttek egy-egy hetet edzőtáborban – felvezetendő az itthoni edzéseket, amelyek augusztusban kezdődnek újra. Idén a megszokott helyük átépítése miatt Gersekarátra esett a választás. Bár a tábor önköltséges, 58-an itt vannak, és gyakorlatilag reggeltől estig ütik a labdát. A főhadiszállás a település általános iskolája, a tornateremben egymást váltják az öt korosztályból összetevődő csoportok – összesen nyolc edzővel (Bedőcs Gergely, Foki Róbert, Mucsi Péter, Borsodi Gábor, Ruppl Edit, Tóthné Szőke Csilla, Véghné Bujtás Anita, Vass Galambos Krisztina) dolgoznak. Itt oldják meg az étkezést, sőt a szállás is itt van, az osztálytermekben felállított vendégágyakon pihenhetik ki magukat. Persze az éjszakai alváson kívül ez csak amolyan ejtőzés. Mert a lányok végletekig kihasználják a lehetőséget, hogy kéznél a labda, sőt a háló is. Este csak villanyoltással lehet kiimádkozni őket a teremből, de az udvaron és bárhol kaphatók egy kis adogatásra. Bedőcs Gergely, a sportiskolai szakosztály – és a tábor – vezetője elmondta, reggelente futással kezdenek, ezen kívül minden csoportnak két edzése van naponta. De marad idő a csapatépítő programokra, strandolásra, társasjátékra, sőt volt már tanár–diák meccs is.

 

A legfiatalabb táborozó a még óvodás, csupán öt esztendős Merucza Réka. Nagyon szorgalmas, és egyre ügyesebben kezeli a labdát. A gyermek csoportban Dancsecs Nikolett nem csak 187 centis magasságával emelkedik ki. Bekerült az U14-es válogatott keretébe is, úgyhogy nemcsak itthon, hanem a központi táborokban is csiszolják a technikáját. Négy éve sportiskolás, „civilben" az Oladi iskola nyolcadikosa. A plusz feladatokat, a kondiprogramokat is igyekszik teljesíteni, hogy egyre jobb legyen.

A röplabdás-palánták között feltűnnek azok a fiatalok is, akik már az NB I-ben is bemutatkozhattak – annak ellenére, hogy ők már a Vasi Sport Akadémia kötelekébe tartoznak. Még Takács Doroti is eljött, aki május elsejei bokaszalag-szakadása után itt állt először edzésbe. Még egy kicsit együtt van a régi csapattársakkal, de már nagyon készül a nagy kalandra: az NB I-ben és a nemzetközi porondon is szereplő Gödöllőben folytatja a röplabdát, és a 10. osztályt már az ottani gimnáziumban kezdi. Mint mondta, nagyon bízik abban, hogy be tudja magát verekedni a kezdőcsapatba. A VSA NB I-ből kiesett felnőttgárdájának edzője, Mucsi Péter nemcsak a régi tanítványokkal dolgozik, hanem azokkal a serdülőkkel is, akik – együttműködési megállapodás alapján – most kerülnek át a „nagyokhoz". Itt van már az egyik új igazolás, a TFSE-ből érkezett Fazekas Szilvia is, aki két minőségben is elkötelezte magát a VSA-hoz. Játékosként a liberó poszton számítanak rá, illetve az egyik mini csapatnál másodedzőként segédkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!