Sport

2016.09.24. 08:00

Kiválóan szerepeltek a vépiek a családi mozgásfesztiválon

Remekül szerepelt a vépi különítmény az idei családi mozgásfesztiválon - megnyerték például a megyék közötti versenyt, és több egyéni érmet is hazahoztak.

Több mint hatezren - köztük Vas megye képviseletében a vépi csapat tagjai - vettek részt Budapesten a 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztiválon. A Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett eseményen közel száz sportágat és mozgásformát próbálhattak ki ingyen az érdeklődők.

A megyék közötti verseny dobogósai. A kép közepén a bajnoki címet begyűjtő vépi együttes versenyzői Fotó: Németh Ádám

A Családi Mozgásfesztivál az idei Európai Sporthét budapesti központi eseménye volt, így Navracsics Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg. A hivatalos megnyitón jelen volt Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is. A Kopaszi-gáton több élsportolóval találkozhattak a kilátogatók, többek között jelen volt családjával Imre Géza, többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok vívó is. A megyék közötti pontversenyt sikerült hatalmas előnnyel megnyerni (már tíz éve a vépi csapat képviseli Vas megyét). Egyéniben is remek eredmények születtek. A 60 éven felüliek versenyét Pék Jánosné nyerte, a 45 év felettieknélholtversenyben Török Lászlóné és Balikóné Németh Katalin végzett az élen. A 26-44 év közötti kategóriában második lett Csanádi Csilla, harmadik Némethné Novák Renáta. A 13 év alatti lányok versenyében Takács Eszter második, Németh Noémi harmadik helyezést ért el. A fiúknál első lett Németh Áron, harmadik Pék Kevin.

Soós Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!