Sport

2015.05.26. 13:07

Csalódás és tanulságok - Nem jutott a rájátszásba, tizedik lett a Körmend

Körmenden gyakorlatilag mindenki csalódott volt, amikor kiderült: a csapat nem jut be a bajnoki rájátszásba. A szezont tizedik helyen záró együttes elsősorban a rendkívül rosszul sikerült őszi szereplésnek tudhatja be a korai búcsút.

Németh Zsolt

A csalódást jelentő szereplés okairól elsőként a csapatkapitányt, Ferencz Csabát kérdeztük.

– Nekem hatalmas csalódás volt ez a szezon. Már a múlt nyáron is érezhető volt, hogy ennyi külföldivel – és itt most közéjük értem az érkezett honosított játékosokat is – nehéz lesz új alapokról csapatot építeni. Probléma volt a csarnokfelújítás is, hiszen több helyen kellett dolgoznunk. Arra, hogy együtt legyen a keret, nem igazán volt plusz idő. Mindez azt szülte, hogy rosszul kezdtük a szezont. Belefutottunk egypontos, hosszabbításos vereségekbe, ami végül katasztrofális őszi szezonhoz vezetett, és ez megpecsételte a sorsunkat. Tavasszal sok hazai meccsünk volt, és nagyrészüket sikerült is megnyernünk, de ez kevésnek bizonyult a rájátszáshoz. Ezt magam is nagyon sajnálom, mert minden játékosnak az a célja, hogy ott lehessen a legjobbak között, és minél jobb eredményt érjen el. Az EuroChallenge-sorozatban viszont egyetlen kosárral maradtunk el a továbbjutástól. Két idegenbeli sikert arattunk és közel voltunk a harmadikhoz is. Itt talán kevésbé ismertek bennünket, és voltak, akik azt gondolták, simán győznek ellenünk, hát nem így lett.

– Mi lehet az oka annak, hogy a bajnokságban viszont nem ment jól a csapatnak?

– Sok dolog vezetett ehhez, amiben mindenkinek megvan a része. Természetesen nekünk, játékosoknak is. Úgy érzem, hogy nagyon tanulságos volt a szezon abban a tekintetben, hogy mit lehet és mit nem lehet csinálni. Tanulnunk kell ebből, mert a Körmend ennél többre hivatott. Olyan csapatot kell építenünk, amelyik küzd, hajt védekezésben és támadásban egyaránt. Úgy érzem, hogy a közönségünk is erre vevő: Egy hajtós, megalkuvás nélkül küzdő csapatra.

A csapatkapitány Ferencz Csaba számára is hatalmas csalódás volt a 2014/2015-ös szezon  (Fotó: Szendi Péter)

A klub ügyvezetője korábban egy kiadványban már megkövette a szurkolókat az eredménytelenség okán. Zsebe Ferenc most is ezzel kezdte.

– A vezetőség nevében szeretnék elnézést kérni szurkolóinktól ezért a szezonért. Azért a vezetőség nevében, mert a pályán nyújtott teljesítményt nem mi produkáltuk. A hibáink ellenére igyekeztünk mindent megtenni a csapat eredményes szereplése érdekében, de sajnos ez nem így alakult. A legrosszabb döntésünk az volt, hogy a múlt nyáron nem olyan edzőre bíztuk a keret építését és vele való munkát, aki megfelelő lett volna, így az első két és fél hónap sok mindent befolyásolt. A sportban nincs olyan, hogy ha De ha nincs a csarnoképítés, akkor valószínűleg most nem a tizedik helyről beszélünk, ott lehettünk volna a rájátszásban. Mert ez a játékosállomány szerintem minden középházi riválisunkénál jobb, ugyanakkor ezt nem sikerült realizálni. Sajnos nem volt olyan a kohézió a csapaton belül, mint amilyennek lennie kellett volna. Nem felmentve a vezetőséget, de tényleg úgy érzem, minden lehetőt igyekeztünk megtenni, előteremteni. Sok tanulságot hordoz ez a szezon. Igyekszünk a hibákat kiküszöbölni, és jövőre egy más szellemű társaságot összeállítani.

– Mikor várhatók hírek a jövővel kapcsolatban?

– Mivel a szövetség elnöksége elhalasztotta döntését a következő szezonra szóló légiós-szabályozásról, egyelőre mindenki kivár, áll a játékospiac, de senki ne gondolja, hogy a munka nem zajlik a háttérben. Azért dolgozunk, hogy egy sikeresebb szezonnak örülhessenek a csapat szurkolói, barátai. Szokásunkhoz híven híreket akkor közlünk majd, ha azok már biztosak, amikor minden fél írásban is szentesíti a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!