Sport

2017.05.05. 18:25

Cseh teszten járt a versenykamion

Gőzerővel készül a 2017-es kaminos Európa-bajnokságra a német tankpool24 Racing Team kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

A legtöbb német csapat, így a tankpool24 Racing Team is Csehországban, Most városában próbálta ki először a 2017-es versenytechnikáját. A 4,2 km hosszú pályán 21 változatos kanyar és több hosszabb egyenes is található, így bátran lehetett próbálkozni a különféle beállításokkal. Mint azt a tankpool24 sajtócsapata jelezte, a cél az volt, hogy kipróbálják az új fejlesztéseket, és javítsanak a jármű megbízhatóságán.

- A csapat átdolgozta a futóművet, új alkatrészeket is kipróbáltunk, továbbá többféle féket tesztelhettünk különféle beállítások mellett - fogalmazott Kiss Norbert. - Jó hír az is, hogy sikerült fejleszteni a motort, a Mercedes legújabb motorvezérlő szoftverével kísérletezhettünk - bizakodó vagyok.

A kétnapos teszt alatt az időjárás bizony okozott problémát - alig pár fok, olykor hóesés nehezítette a munkát. Bár Kiss Norbert elmondása szerint igazából csak néhol volt vizesebb a pálya a megszokottnál, és ez nem is befolyásolta különösebben az előre eltervezett programot. A tankpool24 legénysége a teszt végén elégedett lehetett, problémamentes két napot zártak, minden a terv szerint haladt.

- Sokat javultunk, a futómű jól működik - értékelt a szombathelyi pilóta. - A sebességváltóhoz is hozzányúltak a srácok, most már gyorsabban megy a fel-le váltás, sokkal magabiztosabban is használom. A legtöbb fejtörést okozó motor is jobb lett kicsit, úgy tűnik, lesz eredménye az újraprogramozott motorvezérlésnek. A köridőm is jobb lett, mint tavaly ősszel, persze ebből még nem érdemes levonni messzemenő következtetéseket, hiszen teljesen mások voltak a körülmények, és az ellenfeleinkről sem tudhatjuk pontosan, hogy mennyit adtak ki magukból. Annyit azért elárulhatok, hogy körülbelül jó egy másodpercet sikerült javulnunk.

Az elmondottak azért is örvendetesek, mert ezúttal használt gumikon körözött a Most Autodromon Kiss Norbert.

- Gyakorlatilag a csomag minden része javult, itt Mostban például ötféle fékbetétet is kipróbálhattunk, így akár azt is megtehetjük majd, hogy pályánként variálunk. Egyelőre óvatosak, de optimisták vagyunk - zárta szavait Kiss Nobert.

A 10 versenyhétvégét felölelő 2017-es kamionos Európa-bajnokság május 13-14-én kezdődik Ausztriában, a Red Bull Ringen. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!